Un baietel a vrut sa renunte la invatatura dupa prima zi de scoala. Ce a spus directoarea si ce a inteles micutul: este sfasietor!

Maria ne-a trimis o scrisoare saptamana trecuta pe care ne-am gandit sa o publicam astazi, la inceput de an scolar, cand emotiile pentru cei mici sunt atat de puternice incat se pot intampla lucruri nebanuite, precum lectia de iubire pe care a primit-o cititoarea noastra in urma cu un an.

Invatatorul joaca un rol important in viata fiecarui copil. Pentru unii dintre micuti, profesoara de la scoala devine ca o a doua mama pentru ca le deschide orizonturile cum, probabil, nu toti parintii stiu sa o faca.

Prima zi de scoala, plina de revelatii pentru o mamica

“Anul trecut, pe vremea asta, ne pregateam de prima zi de scoala. Baietelul meu Ovidiu este acum in clasa a II-a si va incepe scoala peste cateva zile (n.r.: scrisoarea a fost trimisa de cititoarea noastra miercurea trecuta).

Eram foarte emotionata pentru baietelul meu cum cred ca orice parinte este in prima zi de scoala. Cand am ajuns acasa de la festivitatea de deschidere, Ovidiu era suparat si mi-a zis ca nu vrea sa mearga la scoala. A inceput sa planga si sa imi spuna ca oamenii de la scoala sunt rai. L-am intrebat ce a patit si mi-a spus ce l-a necajit, dar scoteam cuvintele cu clestele de la el: ‘Nu ai auzit ce a zis doamna directoare? Ca invatatoarea e a doua mama.

Eu nu vreau alta mama, eu te vreau doar pe tine pe locul unu si pe locul doi. Nu vreau la scoala’. In momentul acela am inceput sa plang si eu si i-am explicat de ce a spus directoarea scolii asta. Dincolo de faptul ca a inteles cu greu, am fost fericita si, pentru prima oara in viata mea, am simtit ca cineva ma iubeste cu adevarat.

Vreau sa le transmit tuturor mamelor ca puii vostri va iubesc nemaipomenit de tare si oricate boacane ar face, oricat de bine s-ar descurca sau nu la scoala, ei va iubesc si va vor iubi pentru ca parintii nu pot fi inlocuiti de nimeni”, scrie Maria.

0