Evită aceste greșeli când calci rufele

Când calci rufele, este bine să ții cont de câteva reguli simple. Iată ce este bine să faci pentru ca hainele tale să arate bine și să nu se degradeze.

Evită aceste greșeli când calci rufele

1. Nu călca hainele care sunt prea uscate. Este recomandat ca hainele să fie puțin umede atunci înainte de a fi călcate. Asta pentru că materialele din care sunt confecționate se întind cu mai multă ușurință. Tocmai de aceea este recomandat să se folosească fierul de călcat cu aburi. Sau, dacă nu ai, poți folosi și un pulverizator cu apă. Rezultatele vor fi aceleași.

2. Curăță fierul de călcat. Este bine să știi că talpa fierului de călcat trebuie curățată frecvent. Asta pentru că pe suprafața lui se acumulează diferite reziduuri care, în timp, duc la distrugerea hainelor care sunt călcate.

3. Nu trebuie să lași apa în fierul de călcat. Este o greșeală pe care multe persoane o fac. Din acest motiv pot să apară diferite bacterii în apă. De asemenea, apa ținută mult timp în fierul de călcat va duce, în timp, la degradarea componentelor fierului de călcat.

CITEȘTE ȘI: Scapa de calcat haine! Vezi ce solutie poti pregati in casa ca sa netezesti rufele fara fierul de calcat!

CITEȘTE ȘI: Cum se spală rufele corect

4. Nu respecțio o anumită ordine în momentul în care calci rufele. Este bine ca lenjeria intimă să fie călcată. Asta pentru că atunci când este lăsată la uscat poate acumula anumite bacterii. Este o greșeală să nu începi să calci aceste obiecte vestimentare înaintea altora. Este bine ca hainele să fie călcate în funcție de temperatura pe care trebuie să o folosești. Astfel, hainele care ar trebui călcate la temperaturi mici au priotitate. Apoi vine rândul obiectelor vestimentare care au nevoie de o temperatură mai mare.

5. Apa distilată se folosește numai în anumite condiții. Dacă apa pe care o folosești pentru a călca hainele este una foarte dură, atunci poate fi amestecată cu apă distilată. Trebuie să pui cantități egale.

0