Cum trebuie sa ne imbracam pe ger

Pentru ca temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, este foarte important sa invatam cum trebuie sa ne imbracam pe ger pentru a nu ne fi frig.

Astfel, in sezonul rece trebuie sa apelam la haine calduroase, dar in care sa nu transpiram. Transpiratia este periculoasa, caci se ajunge foarte usor la raceli si la gripa.

In plus, hainele din bumbac sunt recomandate, pentru a ne misca mai usor in ele. Pentru ca frigul incepe de la picioare, se recomanda sosete groase, in special din lana si incaltaminte din materiale naturale. Astfel, fiind picioarele protejate, riscul de a ne fi frig scade.

In plus, pentru a face fata cu bine frigului, specialistii recomanda manusile groase, caciula si fular. Se evita iesirea in frig fara caciula si fular.

Specialistii atrag atentia la alegerile pe care trebuie sa le facem atunci cand ne imbracam. Acestia recomanda evitarea hainelor groase din materiale sintetice.

Cum trebuie sa ne imbracam pe ger

Iulina Cozma de profesie ghid montan recomanda hainele din puf:

“Totul pleaca de la frig, la haina in general cele din puf sunt sfinte, imbracarea in straturi este foarte recomandata, astfel incat vantul sa nu patrunda pana la piele. Vantul e ceea ce distruge mai rau, gerul e suportabil pana la un moment dat, cea mai sfanta e o cagula”. Este recomandarea ghidului montan, oferita pentru un post TV.

Prof. dr. Olga Simionescu, de profesie dermatolog,recomanda hidratarea pielii atunci cand este ger:

“Pe langa faptul ca au loc deshidratari, uscaciuni si crapaturi, pot sa apara degeraturi. Fata este mult mai expusa si trebuie protejata cu creme foarte grase, emoliente si sa trecem gradat la caldura. Zona ochilor este foarte sensibila si trebuie cremuita si parul de asemenea trebuie spalat mai des. De doua, trei ori pe saptamana pentru ca e supus deshidratarii.”

Cat despre copii, daca au mai putin de 1 an, nu este recomandat sa fie scosi afara pe temeperaturi mai putin de -2 grade Celsius, pentru a evita degeraturile.

Articole pe aceeasi tema:

Ce se intampla in corp cand e ger

Tratamente naturiste pentru degeraturi

 

0