Cum sa spalati prosoapele de bucatarie cu ajutorul cuptorului cu microunde. Vor deveni noi ca si cum le-ati fi cumparat ieri!

Prosoapele de bucatarie sunt supuse de cele mai multe ori la tratamente „barbare”.

Fie ca stergem farfuriile, pe maini in timp e gatim, blatul de lucru sau chiar aragazul, carpele din bucatarie se pateaza ingrozitor.

De cele mai multe ori petele nu ies nici macar la masina de spalat si suntem nevoiti sa ne debarasam de prosoape si sa cumparam altele noi.

Ei bine, avem o veste buna pentru gospodinele care vor sa prelungeasca viata carpelor din bucatarie si de ce nu sa economiseasca niste banuti.

Puteti curata prosoapele de bucatarie cu ajutorul cuptoarelor cu microunde. In ziua de astazi se gaseste unul aproape in fiecare bucatarie.

Iată cum puteti îndepărta petele persistente de pe prosoapele din bucătărie, în doar câteva minute:

1 Tot ceea ce aveti nevoie este săpun de rufe si o pungă obisnuită de plastic.

2. Înmuiati prosoapele în apă caldă, le stoarceti și apoi le săpuniti bine.

3. Puneti apoi prosoapele în pungă, fără să o închideti si așezati-le în cuptorul cu microunde.

4. Alegeti temperatura medie si setati timpul la 1.5 minute.

5. Scoateti prosoapele din cuptorul cu microunde cu ajutorul clestilor. Atentie sunt fierbinti!

6. Clătiti-le în apă caldă.

Exista si trucuri pentru curatatea usoara a cuptorului

Pentru a curăța geamul cuptorului ai nevoie de apă, bicarbonat și oțet de mere. Prepară într-un vas o pastă groasă din aceste trei ingrediente, pe care va trebui mai apoi să o aplici pe geamul murdar. Las-o să acționeze pentru aproximativ 30 de minute. După ce soluția a acționat, folosește o cârpă, o lavetă sau un prosop pentru a șterge întreaga suprafață de sticlei.

0