Cum să îngrijești mușcatele iarna ca să aibă cât mai multe flori

Chiar dacă sunt plante foarte rezistente, muşcatele au nevoie de îngrijire specială peste iarnă, astfel ca primăvara să înflorească abundent.

Persoanele care iubesc muşcatele trebuie să ştie că se pot bucura de flori bogate primăvara, dacă peste iarnă vor ţine cont de câteva reguli. Speciile drepte sunt mai rezistente şi mai uşor de păstrat decât cele curgătoare.

Cum să îngrijim corect mușcatele în anotimpul rece

Tăierea

Înainte de căderea primei brume, specialiştii recomandă tăierea muşcatei. Se tau lăsatrii la 2-4 noduri, aproximativ 10 centimetri. Ramurile bătrâne pot fi tăiate chiar şi mai scurt, la 1-2 noduri.

Unealta cu care se face tăierea trebuie să fie dezinfectată cu alcool în prealabil, pentru a evita contaminarea cu viruşi. Pentru a proteja planta de apariţia mucegaiurilor, după tăiere, planta se tratează cu un fungicid ce se poate cumpăra de la magazinele de specialitate.

Depozitarea

Temperatura Muşcata curgătoare se păstrează iarna la temperaturi de peste 10 grade Celsius şi obligatoriu în locuri cu multă lumină. Astfel, păstrarea muşcatelor se poate face fie în pivniţă, fie într-un garaj bine izolat sau într-o încăpere care nu este încălzită pe timpul iernii.

Udarea

În anotimpul rece, mușcatele au nevoie de puțină apă. Este recomandat să fie udate la două săptămâni.

Înflorirea

Starea de repaus a muşcatelor durează până primăvara, după trecerea perioadei brumelor, când pot fi scoase din nou afară. Tot atunci este momentul în care se poate schimba ghiveciul şi pământul şi o fertilizaţi. Dacă le-a plăcut cum au fost tratate vor înflori abundant.

Sursa: adevarul.ro

0