Adio, Stela Popescu!

Cele mai interesante superstitii legate de nou-nascuti

Inca din cele mai vechi timpuri, mamicile si-au ghidat familia dupa o serie de superstitii legate de nou-nascuti. Obiceiurile stravechi, considerate de multi pagane, sunt respectate si astazi in ciuda faptului ca lumea a evoluat.

Iata o lista cu cele mai interesante superstitii legate de nou-nascutii

1. Chiar daca sunt nevoiase, gravidele care fura din cauza saraciei isi expun copilul la multe probleme in viata. Se zice ca pruncii femeilor care fura vor purta un semn din nastere.

2. Se spune ca bebelusii care vin pe lume in luna mai vor avea multe greutati in viata decat ceilalti, insa vor obtine numai lucruri marete. Cei nascuti in lune mai au parte de multe surprize si pot fi lideri de necombatut.

3. Legat de nou-nascuti, exista si povesti marinaresti. Copilul care se naste intr-un vapor va avea o viata norocoasa.

4. Daca primul dinte al unui copil iese pe gingia de jos, inseamna ca va avea o viata lunga si lipsita de griji.

5. Nasii trebuie sa puna obiecte purtatoare de noroc in apa in care a fost scaldat copilul la botez. In acest fel, parintii spirituali ai copilasului ii protejeaza de necazuri.

6. Mamicile nu au voie sa lase leaganul gol dupa ce l-au scos pe copil. Trebuie sa puna un obiect din casa, de preferat chiar o jucarie pentru a-l feri de primejdii.

7. O alta superstiti extrem de interesanta are legatura cu numele dat la botez. Parintii nu au voie sa boteze copilul cu numele unei persoane decedate din familie.

8. Cea mai cunoscuta superstitie este taierea motului. La varsta de un an, copilul alege de pe o tava trei obiecte dintr-o multitudine. Cele 3 obiecte pe care bebelusul le alege ii marcheaza traiectoria. Daca alege, de exemplu, o foarfeca, se va face frizer. Daca alege o minge, va fi sportiv, iar daca va lua un microfon, va fi artist.

9. Copiii se pot deochea singuri daca se uita in oglinda si nu au implinit varsta de un an.

CITESTE SI: Superstitii legate de bijuterii

10. Ca sa nu fie deocheat, bebelusul trebuie cantarit inainte sa i se faca prima baie, mai spun batranii.

11. Pentru a alunga deochiul, copilul trebuie sa poarte o ata rosie la mana.

0