Alimente care conțin plastic și ciment. Le mai consumi?

Știați că pe piață, în câteva din marile restaurante chinezești și în magazine se vând alimente care conțin plastic și ciment? Se recurge de multe ori la tot felul de trucuri pentru ca produsele alimentare să rezistente în timp. Dincolo de aditivii alimentari cunoscuți și de coloranți, de aromele folosite pentru a imita gusturile naturale ale ingredientelor, se folosesc și câteva elemente care nu ar avea ce căuta într-o mâncare.

Alimente care conțin plastic și ciment… plus alte câteva ciudățenii

Site-ul aprendelotodo.com a realizat o listă cu cele mai bizare ”ingrediente” folosite în produsele din comerț. Pe piață există ouă de imitație, adică ouă false. Coaja oului conține carbonat de calciu, iar în interior găsim tot felul de acizi benefici și proteine. Restaurantele folosesc clorură de calciu, apă în exces și coloranți artificiali pentru a imita textura oului normal. Acestea sunt dăunătoare pentru memorie.

La praful de nucă se utilizează adesea praf de ciment. Un turist care se afla în orașul chinezesc Zhengzhou a cerut o rețetă pe bază de nuci. La o amplă analiză în laborator, acesta a descoperit marea escrocherie: nucile conțineau ciment.

De asemenea, în locul cărnii de vită se folosesc adesea resturile de la preparatele din porc. Se adaugă anumiți coloranți și arome pentru a imita gustul cărnii de vită.

CITESTE SI: 10 alimente cancerigene. Ferește-te de ele!

CITESTE SI: Alimente care contin arginina

Orezul industrial poate conține plastic topit, asta pentru a economisi cantitatea acestui aliment pusă la dispoziție pe piață.

Specialiștii recomandă observarea cu atenție a produselor cumpărate din comerț și, atunci când există suspiciuni privind veridicitatea anumitor produse, ei recomandă apelarea protecției consumatorului.

0