Ajuta-ti copilul sa creasca frumos. Cele mai recomandate jocuri de copii

Parintii sunt preocupati de dezvoltarea micutilor lor si un set de jocuri de copii poate scurta foarte mult acest drum. Acestea contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, prin modul prin care solicita copilul. Exista mai multe tipuri de jocuri de copii care pot contribui la cresterea abilitatilor celor mici.

Jocurile cu plastilina

Este printre cele mai cunoscute tipuri de jocuri de copii. Modelarea plastilinei contribuie la dezvoltarea imaginatiei si creativitatii celui mic, dar contribuie si la dezvoltarea musculaturii degetelor si mainutelor.

Seturile de constructie

Contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii fine. Copilul trebuie sa gandeasca imbinarile de culori si forme, astfel incat sa-si duca proiectul la bun sfarsit. De cele mai multe ori, acest tip de joc educativ contine si imagine, din care copilul trebuie sa se inspire in tentativa de a construi obiectul respectiv. Acest lucru ii pune la munca gandirea si coordonarea dintre maini si ochi.

Puzzle-uri

Si acestea sunt printre cele mai cunoscute si eficiente jocuri de copii, dar si pentru adulti. Sunt construite pe categorii de varsta si nivele de dificultate. Ajuta la dezvoltarea capacitatii de a imbina lucruri in minte, dar si a abilitatilor motorii fine, care ulterior ii vor fi de folos la indemanare. De exemplu, il va ajuta sa se imbrace si sa se dezbrace singuri.

Piramida cu inele

Face parte din tipul jocurilor de constructie. Copilul trebuie sa insire inele pe un schelet de plastic, in functie de forme si culori. Ajuta, de asemenea, la dezvoltarea abilitatilor fine motorii.

Seturile de pictura

Sunt printre cele mai indicate jocuri de copii. Dezvolta imaginatia si creativitatea, insa au rol si in dezvoltarea fizica, deoarece copilul trebuie sa manuiasca instrumentele. In acelasi timp, este o activitate distractiva, care ii va oferi buna dispozitie copilului dumneavoastra.

Nisipul

Ajuta copilul sa-si dezvolte imaginatia, creativitatea si abilitatile motorii fine. Este printre cele mai populare jocuri de copii. Pentru modelarea diferitelor constructii din nisip, copii isi folosesc coordonarea ochi-mana, mintea si imaginatia, astfel incat forma finala sa fie cat mai incantatoare pentru cel mic. Ca rezultate asupra dezvoltarii celui mic, jocul in nisip are multe elemente in comun cu modelarea plastilinei. Puteti model nisipul in vacantele la mare sau chiar acasa. Magazinele de jucarii pun la dispozitie nisip special conceput pentru activitatea celor mici.

Lucrul manual

Insirarea unor margele colorate pe o ata, astfel incat sa rezulte un model sau confectionarea de felicitari si diverse jucarii din hartie ajuta la dezvoltarea copilului. Atentie insa, este nevoie de o foarfeca special, cu varf bont, astfel incat cel mic sa nu se raneasca. Aceste tipuri de jocuri de copii contribuie la dezvoltarea coordonarii, imaginatiei, gandirii, atentiei la detalii si a concentrarii.

La Noriel gasesti o gama larga de jocuri de copii, care pot stimula abilitatile micutului tau. La preturi accesibile, puzzle-urile, jucariile de exterior, masinutele si multe altele sigur te vor incanta!

0