Rămas bun, Stela Popescu!

Acesta e locul din casă unde nu e bine să pui ghivece cu plante

Plantele în ghivece necesită o îngrijire mai atentă, mai sporită. Grădinarii cunosc o serie de trucuri pentru ca acestea să crească frumos și să nu veștejească.

Unul din trucuri se referă la locul în care e bine să nu ținem plantele în ghivece.

Specialiștii nu recomandă așezarea ghivecelor pe terasă sau în balcon imediat cum vremea devine mai călduroasă.

Lumina este importantă pentru orice plantă, dar atunci când devine excesivă, planta se uscă și moare.

A pune plantele la soare după ce aproape un an de zile au stat la loc umbros și au crescut frumos este o alegere greșită, conform celor de la goodearthplants.com.

Primul semn că plantele primesc prea multă lumină este uscarea frunzelor de la vârf către rădăcină.

Situația poate fi salvată doar dacă ghivecele sunt mutate într-un loc unde pătrunde lumină, dar unde nu e foarte multă umezeală, în niciun caz în bătaia directă a razelor solare.

Nici ținerea plantelor în birou cu aerul condiționat pornit nu e o soluție bună, ba dimpotrivă. Aerul artificial produs de astfel de aparate le afectează serios dezvoltarea, mai spun experții.

CITESTE SI: Cum ingrijesti orhideea

CITESTE SI: Ce se întâmplă dacă stropești plantele cu oțet

Pilula de a doua zi și laptele cu săpun fac minuni pentru orhidee și trandafirii japonezi

În cazul orhideei pilula contraceptivă face minuni, în cazul trandafirului japonez există un alt secret. Emulsia de săpun de casă amestecat cu lapte proaspăt face minuni.

Dacă vrei ca planta să înfloreasca, iar frunzele să nu se usuce repede și insectele să nu o invadeze, pulverizează lapte cu săpun de casă pe pământ, imediat înainte să o uzi. CITESTE AICI CUM SE INGRIJESTE TRANDAFIRUL JAPONEZ

0