9 trenduri pentru vara aceasta

Zeii modei și-au anunțat preferințele pentru vara aceasta. Vogue si Harper’s Bazaar au trasat principalele linii de creativitate în materie de îmbrăcăminte. Având ca inspirație culoarea anului, Greenery, si derivatele din paleta acesteia (nuanțe de galben-verzui și complementare calde pastelate), designerii n-au putut decât sa viseze în cel mai natural și aerat stil.

1. Bustiere

Cea care ne-a obișnuit cu eleganța la extrem în colecțiile ei, Muccia Prada, își trăiește a doua tinerețe creativă. Linia de sine stătătoare, Miu Miu ne inspira în vara aceasta cu mix-uri îndrăznețe de  bustiere peste tricouri si cămași, sau topuri de bikini și body-uri în continuarea fustelor.

Citește și: 6 greșeli fatale dacă ții dietă vara asta

Bustiere

Bustiere in versatilitatea lor

2. Topuri deconstructiviste

Lălâi, asimetrice sau cu revere neobișnuite, tricourile și cămășile pot fi chiar rochii. Deși nu este nou, acest trend rezistă și se reformează. Dacă nu aveți un tricou asimetric, pur și simplu închideți-vă nasturii greșit.”Asa e moda!” Și o zice până și Victoria Beckham.

Topuri deconstructiviste

Topuri deconstructiviste și asimetrice

3. Tocuri „pisicuță”

Deși nu în grațiile tuturor femeilor, tocurile mici sunt compromisul perfect între comod și feminin, iar acum sunt din nou în vogă. Loewe, Dior și Chanel s-au luat la întrecere pentru cele mai reușite piese, iar noi nu putem decât să le mulțumim pentru inspirație.

Tocuri pisicuță

Tocuri mici sau ”pisicuță”

4. Fuchsia

Roz, roz și iar roz. Prăfuită sau turbată, culoarea se poartă în primul rând cu atitudine. Valentino a tras lozul cel mare cu o colecție de rochii-capa iar Balenciaga a surprins cu spandexul sclipitor. Îndrăzniți ?

Citește și: Tendinte in beauty 2017

Fuchsia

Textura, forma, culoare – Fuchsia

5. Anii ’80

De ce revine moda? E simplu, nu a terminat ce a avut de spus ! Materialele și tehnologiile avansează, și astfel există mereu loc pentru mai bine. Sau pur și simplu, un anumit curent a adus ceva nou atât de utilitar și frumos, încât nu se merită abandonat. Culori metalic-sclipitoare, paietele și mini-dress-ul sunt câteva dintre simbolurile acestei ere. La Saint Laurent, povestea primează: fetele au cotrobăit bine în dulapul mamelor și au reinterpretat outfit-urile.

Anii 80

Influenta anilor 1980

6. Tulul

Vaporos, provocator, tulul este unul dintre cele mai versatile materiale textile. Din cap până în picioare sau pentru a pune în evidență croiul unei piese, simplu sau cu imprimeuri, acest material este nemuritor. Se asortează cu firi deschise și fără inhibiții.

Tulul

Tulul este unul dintre cele mai versatile materiale textile

7. Mini-genți

Abandonați gențile mari și obosite, ne adaptam la secolul vitezei! Adeseori nonconformismul a generat noul. Tratăm agitația unei zile cu indiferență și tăiem de pe lista grijilor mai multe paragrafe, căci în gențile acestei veri nu încap mai mult decât un ruj și un pachet de țigari. Chloé si Louis Vuitton au creat mici opere de artă despre care nu putem spune dacă sunt genți sau huse de telefoane.

Mini genți

Mini genți

8. Îmbrăcămintea sport

Și ce e nou în asta? Ei bine, paradoxul. Precum piesele de lego, și un articol vestimentar poate fi “asamblat” în mai multe maniere pentru crearea poveștii unei ținute. Aparent, piesele sport au mai multe valențe de asociere chiar și cu piese elegante. Deși riscante, combinațiile nu sunt imposibile dacă sunt stabilite relații curate intre culori și texturi. Cuvântul magic este “fluență”. Păstrăm dinamica sport și o temperăm cu eleganță, în tentativa noastră de a continua stilul Versace al sandalelor cu platformă de spumă.

9. Volane moderne

Nimeni nu a reinterpretat mai maiestuos clasicismul vestimentar decât Alexander McQueen. Dar nimeni nu i-a simțit influența mai mult decât noi, cei care ne bucuram de pe urma inspirației lui. Volanele, fie ele îmblănite sau dantelate, au un cuvânt de spus și un impact major în imboldul atitudinii. De asemenea sunt inspirate la origini din miscarea naturii, a florilor, ceea ce le face perfecte pentru vară.

sursă foto: vogue.com

Taguri: , ,
0