Printul Harry, discurs emotionant despre Lady Diana

Moartea printesei Diana este unul din evenimentele care continua sa marcheze lumea, la 20 de ani de la intamplare.

Printul Harry, fiul cel mic al printesei inimilor a tinut in discurs emotionant in memoria mamei sale.

Ce a facut Diana inainte sa moara

„Acum 20 de ani, in ultima luna din viata ei, mama mea a militat pentru a atrage atentia asupra impactului oribil si fara discernamant al minelor terestre. Ea a vizitat zone afectate ca Huambo in Angola si Travnik în Bosnia. Ea a auzit cum oamenii din aceste comunitati traiesc intr-o frica constanta pentru ca fiecare pas ar putea fi ultimul.

S-a intalnit cu cei care au suferit rani care le-a schimbat viata ca rezultat al minelor anti-personale, le-a ascultat povestile si i-a ajutat sa le impartaseasca lumii intregi”, a declarat Harry la receptia Landmine Free World 2025 de la Palatul Kansington, scrie presa britanica.

„La acea vreme, atentia mamei mele s-a indreptat catre aceasta problema care nu a fost universal populara; unii au crezut ca a pasit peste linia unei zone de campanie politica – dar pentru ea acest lucru nu a fost despre politica. A fost despre oameni. A fost un avocat pentru toti cei pe care ea ii simtea ca au nevoie de vocea ei.

CITESTE SI: De ce avea Printesa Diana parul scurt

CITESTE SI: 10 citate de la Printesa Diana pe care nu le vei uita

Mama mea a fost socata si consternata de impactul pe care minele de teren l-au avut asura unor oameni incredibil de vulnerabili si asupra copiilor, in special. Ea nu a inteles de ce multi oameni nu au fost dispusi sa abordeze o cauza cu atat de multa suferinta. A refuzat sa accepte ca aceste arme distructive trebuie lasate unde au fost doar pentru ca erau percepute ca fiind mult prea costisitor si dificil de eliminat”, a mai spus Harry.

0