Greșeala pe care o faci când depozitezi ouăle în frigider

Poate o „bâlbă” în design, sau pur și simplu nu a fost studiat fenomenul îndeajuns până acum. Suportul de pe ușa frigiderului nu este cel mai potrivit loc unde sa depozităm ouăle. Multe modele de frigider au acest compartiment special pe ușă, dar iată de ce ar trebui să reconsideram poziționarea alimentelor.

Studiat de gospodine

Sara Benwell de la revista adevăratelor femei de casa „Good Housekeeping” argumentează:

„Nu numai că uşa este cea mai caldă parte a frigiderului, ci și cea mai sensibilă la fluctuațiile de temperatură. Ouăle sunt cele mai bune atunci când sunt depozitate la o temperatură constantă, așa că vă recomandăm să le păstrați în frigider pe raftul din mijloc”

Citește și: ATENTIE! Uite cum iti dai seama ca ouale provin de la o GAINA BOLNAVA!

Ce ouă păstrăm ?

Dacă nu știți cât de proaspete sunt ouăle din frigider, avem o veste bună! Se poate afla făcând testul de plutire.

Testul de flotabilitate

Testul de flotabilitate

Într-un recipient cu apă, plasați ușor oul. Dacă acesta rămâne pe fundul apei, înseamnă ca este proaspăt (cazul din dreapta din imagine). Dacă oul rămâne în suspensie sau tot pe fundul apei dar în poziție verticală, atunci oul nu este tocmai proaspăt dar este numai bun de fiert (mijloc). În cazul din stânga observăm un ou ce nu mai poate fi consumat.

Citește și: OOPS! Zece alimente care nu au ce cauta NICIODATA in frigider!

De ce atâta atenție la ouă?

Simplu, este un aliment foarte consumat la nivel mondial și ca orice produs organic se degradează. Degradarea este un proces natural care implică deteriorarea strucurilor celulare și moleculare. Acest proces este determinat sau însoțit de bacterii, fungi și alte microorganisme, care de cele mai multe ori ne afectează sănătatea. Alt motiv pentru care este impetuos necesar sa renunțați la ouăle vechi este faptul ca bacteria Salmonella se dezvoltă în timp, iar oul contaminat nu prezintă „simptome” .

0


x
Da-mi un "like":Ai dat deja? Poti sa inchizi asta