Ce se întâmplă dacă ții post negru timp de 3 zile

Pentru a-ți întări sistemul imunitar, este indicat să ții post negru timp de 3 zile. Studiile au scos la iveală faptul că după 3 zile de post negru, sistemul imunitar se regenerează.

Ce se întâmplă dacă ții post negru timp de 3 zile

La Universitatea din California s-a realizat un studiu în urma căruia cercetătorii au ajuns la concluzia că postul negru are rolul de a regenera sistemul imunitar. Trei zile sunt suficiente pentru ca lucrul acesta să se întâmple.

Este adeărat că dietele drastice sau cele care presupun înfometarea nu sunt recomandate. Asta pentru că au efecte negative asupra corpului.

Cu toate acestea, în urma studiului realizat la Universitatea din California, s-a ajuns la concluzia că acest regim poate întări sistemul imunitar.

În urma unui post negru de 3 zile, celulele stem sunt stimulate astfel încât să producă noi globule albe. Acestea au rolul de a apăra organismul împotriva bacteriilor.

Organismul celor care țin post utilizează depozitele de grăsime, dar și pe cele de glucoză care există deja în corp. Mai mult decât atât, sunt utilizate și multe globule albe din sânge. În acest fel, organismul este stimulat pentru a produce alte globule albe. Drept urmare, sistemul imunitar se va regenera.

CITEȘTE ȘI: Întărește-ți sistemul imunitar cu ajutorul acestui fruct minune

CITEȘTE ȘI: Alimentele care intaresc sistemul imunitar

Cercetătorii consideră că o astfel de descoperire este foarte importantă. Asta pentru că postul negru poate veni în ajutorul persoanelor care au un sistem imunitar slăbit.

Chiar și cei care suferă de cancer pot beneficia de pe urma unui astfel de regim, cred specialiștii.

De asemenea, și persoanele care au o vârstă înaintată și un sistem imunitar slăbit pot beneficia de efectele pozitive ale postului negru asupra organismului.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii au un sistem imunitar mai slăbit. Drept urmare, poat dezvolta anumite afecțiuni.

Un alt beneficiu al postului negru este acela că în urma lui se reduce și enzima PKA. Aceasta este un hormon care poate duce la apariția cancerului și a diferitelor tumori.

0


x
Da-mi un "like":Ai dat deja? Poti sa inchizi asta