Ce se intampla cand nu mai faci sex

Atunci cand nu mai faci sex, nu vei vedea efecte pe termen lung asupra sanatatii tale. Cu toate acestea, vei observa cateva lucruri neasteptate.

In primul rand, libido-ul tau va avea de suferit. Daca esti sanatoasa si decizi deodata sa nu mai faci sex, vei simti cateva schimbari in corpul tau. Ai putea sa nu te mai simti deloc atrasa de acest aspect. Ori, dimpotriva, ai putea sa simti o nevoie mult mai mare de a face sex. S-ar putea sa nu te mai gandesti deloc la sex, ori s-ar putea sa te gandesti tot timpul la acest lucru. Vei ajunge chiar sa simti o “foame” acuta de sex.

Te poti simti depresiva.

Conexiunile sexulae le ofera partenerilor posibilitatea de a se atinge, de a comunica si de a se calma unul pe celalt numai prin atingeri. Contactul piele pe piele este esential intr-o relatie si elibereaza oxitocina. Fara aceste lucruri, s-ar putea sa te simti fara vlaga, depresiva.

Peretii vaginali se pot slabi. Mai ales la femeile care intra in menopauza, daca nu au parte de sex, peretii vaginului se slabesc si se ajunge la penetrari dureroase daca fac sex din nou.

In cazul in care esti o femeie trecuta de prima tinerete, corpul tau va experimenta si o alta situatie neplacuta. Ii va fi mult mai greu vaginului tau sa se lubrifieze. Acest lucru se intampla din cauza lipsei hormonului numit estrogen. Astfel, in cazul in care faci sex din nou dupa o perioada mare de timp de abstinenta, vei experimenta dureri.

Ce se intampla cand nu mai faci sex. Stresul este prezent mai mult in viata ta

Ai putea simti si ca esti foarte stresata. Ori, dimpotriva, ca nu esti deloc stresata. Efectele psihologice variaza de la persoana la persoana.

Riscul de a contacta boli cu transmitere sexuala scade. Nu este o surpriza acest lucru, insa este bine de amintit. Si infectiile urinare ar putea scadea.
Citeste si: Semne ca ai o boala genitala. Cand e cazul sa mergi urgent la medic
Ai putea avea crampe menstruale mult mai severe decat de obicei. Sexul ajuta la calmarea acestor dureri.

0