Rămas bun, Stela Popescu!

Lipsa sexului in relatie. Cauze si solutii

Lipsa sexului poate afecta relatia. Un mariaj in care partenerii nu fac sex este un mariaj vulnerabil. De aceea, daca va confruntati cu o astfel de problema, important este sa identificati cauzele si sa gasiti solutii. Specialistii va vin in ajutor cu cateva informatii utile.

Lipsa sexului in relatie. Care sunt cauzele si ce este de facut?

Nu petreceti timp impreuna. Poate locurile de munca nu va permit sa stati prea mult timp unul cu celalalt. Daca lucrati in intervale orare diferite, atunci aici se afla problema. Asa ca, incercati sa gasiti putin timp numai pentru voi. Si, cand faceti lucrul acesta, asigurati-va ca nu veti fi intrerupti. Adica opriti-va telefoanele, laptopurile etc.

Lipsa intimitatii. Daca stiti ca cei care locuiesc cu voi sau in preajma voastra ar putea auzi cand faceti sex, atunci ati putea avea retineri. Drept urmare, incercati sa luati masuri, astfel incat sa scapati de aceasta problema. Altfel, relatia voastra ar putea avea de suferit.

Lipsa motivatiei apare fie in urma unor experiente neplacute din trecut, fie este un rezultat al unui comportament suparator venit din partea partenerului de cuplu. Daca simti ca partenerul te irita, te critica, te judeca, arunca vina pe tine, atunci nu iti vei dori sa faceti sex. Asa ca, daca aceasta este cauza, incercati sa va rezolvati problemele. Comunicati sau, daca nu reusiti singuri, atunci terapia ar putea fi raspunsul.

Varsta este un alt factor care influenteaza lipsa sexului in relatie. Odata cu inaintarea in varsta scade dorinta de a te implica intr-un act sexual. Pentru a remedia situatia, ati putea stabili un anumit program pentru sex.

Teama se numara printre motivele pentru care cuplurile nu mai fac sex. Poate iti este teama ca celalalt te va respinge sau poate te va critica, iar lucrul acesta te inhiba. Daca aici este problema, atunci cel mai bine ar fi sa nu o ignori. Vorbiti despre asta. Nu trebuie sa iti fie teama.

Articole pe aceeasi tema:

Ce se intampla cand nu mai faci sex

Greseli de neiertat intr-o partida de sex

0