De câte ori e bine să faci sex pe săptămână

Multe persoane se întreabă de câte ori e bine să faci sex pe săptămână. Psihologii și sexologii americani au realizat numeroase studii pentru a afla răspunsul la această întrebare, iar rezultatele au fost categorisite pe vârste și sexe.

De câte ori e bine să faci sex

Specialistul Thomas Glynn susține că ritmul activității sexuale e influențat de stilul de viață al fiecăruia, de constituția biologică individuală, de vârstă și factori de mediu. Așadar nu există un răspuns general valabil pentru toată lumea. Un alt rol esențial în menținerea activității fizice îl joacă odihna.

Bărbații care au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani pot face sex în fiecare zi, însă trebuie spus că performanța sexuală scade odată cu înaintarea în vârstă. La 50 de ani sunt normale între 4 și 8 acte sexuale pe lună.

Americanii spun că persoanele care au între 20 și 30 de ani au în medie 15-30 de acte sexuale, iar cele care au între 30 și 40 de ani media scade la 8 pe lună cu o marjă de +/-5 acte sexuale, adică pot fi și 3, la fel de bine cum pot fi și 13.

CITEȘTE ȘI: Uită-te la nasul bărbatului ca să descifrezi performanţele lui sexuale

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă după ce faci sex neprotejat

După vârsta de 40 de ani, media scade la 1-2 pe săptămână. O altă problemă care apare după vârsta de 40 de ani este scăderea dorinței sexuale, a libidoului.

0