Rămas bun, Stela Popescu!

Beneficii pe care le ofera sexul in timpul sarcinii

Este sau nu periculos sexul in timpul sarcinii? Acesta e unul dintre cele mai sensibile subiecte, dar care merita abordat. Medicii spun ca daca femeile nu au probleme in timpul sarcinii, pot face in continuare sex. Fatul nu este afectat asa cum se crede.

Sexul in timpul sarcinii – mituri si adevaruri

1. Copilul nu pateste nimic. Fatul e protejat de lichidul amniotic si de muschii uterului.

2. Unul din motivele pentru care multi ginecologi recomanda sexul in timpul sarcinii este este dat de producerea anticorpilor la eliberarea orgasmului. Avand in vedere ca in timpul sarcinii anticorpii sunt in crestere, o doza in plus produsa de efectele benefice ale sexului e binevenita. Anticorpii au rolul de a stimula imunitatea la femei, care scade in perioada sarcinii.

3. Femeile care au probleme cu tensiunea o pot reduce facand sex in perioada sarcinii. Sexul este unul dintre “sporturile” recomandate pentru arderea caloriilor si reglarea tensiunii arteriale prin imbunatatirea circulatiei sanguine.

4. Se stie ca sexul ofera o stare de bine. In timpul orgasmului se elibereaza oxitocina, un hormon de care femeile au nevoie mai ales cand se ingrijoreaza in legatura cu nasterea.

CITESTE SI: Sex in timpul menstruatiei: da sau nu?

CITESTE SI: 10 lucruri pe care femeile le vor in pat si nu au legatura cu sexul

5. Exista si un efect psihologic in a face sex in perioada sarcinii. Se stie ca o partida reusita de sex creste stima de sine. Mai mult, femeile care fac sex gravide fiind isi mentin greutatea corporala si se simt la fel de frumoase chiar daca au burtica.

0