Secretele unei casnicii de succes, din punctul de vedere al unui barbat care a divortat

Atunci cand a divortat dupa 16 ani de casnicie, un barbat si-a dat seama cate greseli a facut in timpul mariajului sau si a intocmit o lista cu sfaturi pentru toti barbatii casatoriti.

Gerald Rogers este un vorbitor motivational din Utah, Statele Unite, care strabate tara in lung si in lat. Acesta le da sfaturi despre ce ar trebui sa faca pentru a le fi mai bine in viata personala si in cariera.

Dupa 16 ani de casnicie, Rogers a divortat de sotia sa si a adunat 20 de sfaturi pentru a-i impiedica pe alti barbati sa ii repete greselile si le-a dezvoltat int-o carte, ”The Marriage Advice, I wish I would’ve had”.

”Nu sunt un expert in relatii de cuplu, dar experienta pe care am acumulat-o in perioada divortului m-a facut sa ma gandesc la ce as putea face pentru a primi o a doua sansa. Am pierdut femeia alaturi de care am trait aproape 16 ani si nu vreau ca si voi sa repetati greselile mele”, spune americanul.

Iata cele 20 de secrete ale unei casnicii de succes pe care le-a scris Rogers in cartea sa si pe care le prezinta si publicului:

1. Nu inceta nicicand sa o curtezi si sa faci cunostinta cu ea ca prima oara. Cea mai mare greseala a mea este ca mi-am perceput sotia ca pe o datorie a sortii. Atunci cand ii ceri mana unei femei, ii juri ca vei lupta mereu pentru inima ei, ca o vei apara. Odata cu trecerea anilor, insa, aceste promisiuni se uita. Sotia ta e cea mai importanta si sfanta bogatie pe care o ai. Ai ales-o singur pentru tine, nu uita de asta niciodata. Nu ezita sa intretii focul pasiunii.

2. Apara-ti inima, la fel cum ai grija de inima ei. Apara-ti inima de alte femei cu minutiozitate. Nu te lasa schimbat de nimicuri. Nimeni nu trebuie sa pretinda la inima ta in afara de sotie.

Secretele unei casnicii de succes, din punctul de vedere al unui barbat care a divortat

3. Indragosteste-te din nou si din nou. Te schimbi in permanenta si nu mai esti cel care ai fost atunci cand te-ai casatorit. Schimbarile apar in fiecare zi, de aceea trebuie sa va alegeti de fiecare data. Lupta pentru iubirea sotiei tale cu acelasi interes in fiecare zi.

4. Cauta in sotia ta ceea ce are mai bun. Indreapta-ti atentia spre ceea ce iubesti si nu spre ceea ce nu-ti place. Iubirea creste doar in astfel de situatii.

Citeste continuarea in pagina urmatoare

0