Mai multe laptopuri HP te spionează în timp ce tastezi

Conceptul de keylogger face referire la o formă de malware ce îți înregistrează fiecare apăsare de tastă. O asfel de aplicație a fost găsită în driverele audio oficiale pentru mai multe laptopuri HP.

Nu am mai auzit de mult de un scandal legat de securitatea laptopurilor, dar se pare că cei de la HP vor avea probleme semnificative în următoarea perioadă din cauza unui gest necugetat. Aparent, driverele audio oficiale pentru mai multe sisteme portabile ale companiei americane incorporează un keylogger malițios ce îți înregistrează fiecare apăsare de tastă. Informațiile adunate în această manieră nu sunt transmise către serverele Hewlett Packard, dar pot fi cu ușurință copiate de o persoană rău intenționată.

CITEȘTE ȘI: Adevărat sau fals? Cinci afirmații ce țin de siguranța pe Internet și securitatea cibernetică

Primele detalii pe marginea acestui subiect au fost făcute publice de către ModZero, o firmă de securitate informatică localizată în Elveția. Inițial, întregul raport a fost postat pe această pagină web, înainte să fie preluat de mai multe publicații de tech internaționale. Cel mai îngrijorător detaliu constă în vechimea problemei. Keylogger-ul a fost identificat pentru prima oară într-un driver audio lansat în 2015.

Citește în continuare pe playtech.ro!

0