Rămas bun, Stela Popescu!

Câștigătorul Eurovision 2017

Câștigătorul Eurovision 2017 este Salvador Sobral din Portugalia, țară care a obținut 758 de puncte din partea juriului și a publicului. România s-a clasat pe locul 7 cu 282.

Câștigătorul Eurovision 2017:

FINALA EUROVISION 2017 s-a încheiat. Show-ul a fost transmis în direct pe TVR 1 și pe canalul oficial de Youtube al competiției Eurovision, Eurovision.tv.

Seara a fost deschisă de Israel, iar ultima țară care a cântat pe marea scenă de la Kiev a fost Franța, reprezentată de Alma.

O surpriză și o premieră anul acesta este neparticiparea Rusiei la Eurovision. Guvernul ucrainean a decis interzicerea intrării pe scena de la Kiev a artistei în scaun cu rotile Iulia Samoilova. Ucrainienii susțin că artista din Rusia a intrat ilegal în Peninsula Crimea, scandalul fiind iscat de anexarea ilegală a Peninsulei de către Federația Rusă.

CITEȘTE ȘI: FINALA EUROVISION 2017 – Toate melodiile

Important de precizat este faptul că de anul trecut punctele se acordă în două etape diferite. Prima oară se vor anunța punctele oferite de juriile de specialitate din fiecare țară, iar apoi se vor anunța voturile oferite de public. Din juriul României fac parte Mihai Trăistariu, Tavi Colen și Paula Seling, printre alții.

0