Adio, Stela Popescu!

BOMBĂ pe piața muncii! Legea pe care o pregătesc ALEȘII

Parlamentarii pregătesc o adevărată “BOMBĂ” pe piața muncii! Recent, proiectul de lege a fost inițiat de către Guvernul României.

Marți, proiectul de act normativ ar putea fi adoptat de Senat, cu unele simplificări. Pentru a munci de acasă sau dintr-un alt loc, activitatea desfășurată la angajator este îndeplinită cu ajutorul tehnologiei, anume să fie realizată cu un laptop, tabletă, telefon etc.

Proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă a fost inițiat, în vara acestui an, de Guvern, care, între timp, l-a transmis Parlamentului pentru dezbatere și adoptare.

Citește și 4 lucruri pe care nu ar trebui să le faci după ce mănânci. Uite cum îți afectează sănătatea

Astfel, documentul ar putea fi votat de senatori în ședința de marți a plenului, fiind propus pentru adoptare cu unele simplificări față de forma inițială a Executivului. Indiferent de votul Senatului, Camera Deputaților va avea votul decisiv în privința telemuncii.

Concret, telemunca va reprezenta o formă de organizare a muncii în care activitatea salariaților ar putea fi desfășurată la sediul angajatorului. Însă, cu ajutorul tehnologiei, ea se efectuează dintr-un loc diferit.

Conform sursei citate, telemunca va putea fi desfășurată doar voluntar, în mod regulat, în baza unui contract individual de muncă.

0