Atentie! Romanii din strainatate vor fi TAXATI in TARA! S-a aprobat noul cod fiscal! Iata si de ce

Romanii din strainatate primesc o veste neasteptata de la autoritati. Se schimba Codul Fiscal.

Conform noului Cod Fiscal, care se aplica din acest an, referitor la contributia persoanelor care nu au un venit la sistemul de asigurari de sanatate, daca acestia nu contribuie intr-o forma sau alta la buget, vor trebui sa plateasca o contributie la valoarea salariului minim pe economie. Cu alte cuvinte, orice persoana care nu are un venit va plati procentul de 5,5% din 1200 lei cat va fi salariul minim de anul viitor, adica 66 lei pe luna, deci 792 de lei pe an, anunta Hotnews.ro.

De la aceasta taxa sunt scutiti: tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului; sotul, sotia si parintii far4a venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate; prsoane persecutate politic; veteranii de razboi; revolutionarii; persoanele cu handicap; bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate stabilite de Ministerul de resort; femeile insarcinate si lauzele.

DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean.Procurorii il acuza ca a impiedicat votul din Diaspora la prezidentialele din 2014

1 an de Iohannis. Iata bilantul presedintelui „tuturor romanilor”!

„Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate. Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a mentionat Adrian Benta, consultant financiar, citat de HotNews.ro.

„Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contributii la asigurarile de sanatate de catre persoanele fizice ce nu realizeaza venituri si nici nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele insarcinate care nu au venituri. In acest sens, cetatenii romani care isi pastreaza rezidenta fiscala in tara sunt in sfera contributiei la aceasta asigurare de sanatate.

In esenta, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci si altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care incaseaza venituri la negru, agricultorilor care nu indeplinesc conditia de a fi impozitati prin transe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, a mai spus Adrian Benta.

19 comentarii


19 comentarii

 1. eu , 3 iulie 2016 la 14:10

  dar cei care lucreaza in tara si sunt fraieriti de societatile la care lucreaza , cu ei ce se intampla? Eu am lucrat la o firma di tara care a intrat in procedura de faliment, dar contractul meu nu a fost desfacut. Este o firma din capitala care isi peremite orice fara sa aibe consecinte. Cu noi fraiaeritii nimieni nu se ocupa, dar membrii familiei noastre care au plecat sa ne ajute, ei sunt obligati ??? DE CE??? nUMAI STATUL ARE DREPTURI, NOI NIMIC?

 2. Un pensionar suparat , 4 august 2016 la 07:16

  De ce va supărați cei din diaspora, mi se pare normal sa contribuiți la sănătate,așa cum va agitați la vot, ca doar aveți drepturi, așa trebuie sa aveți si obligații. Tare deștept a fost cel care a avut aceasta ide. Daca nu sinteti de acord veniți acasă, in Romanica, ca din cauza voastră sintem unde sintem, stați afara pe ajutoare si va înghesuiți la vot, sa stabiliți voi soarta celor care au rămas.

 3. oita pomana , 3 iulie 2016 la 16:24

  si noi care platim asigurarea in strainatate de ce trebuie sa platim de doua ori

 4. Mirela. Surduc , 3 iulie 2016 la 17:06

  Banuiesc ca asta nu se refera la cetatenii romani cu rezidenta legala in strainatate?!

 5. victima , 3 iulie 2016 la 18:09

  Lasa- ti hotiile impotriva Diasporei…nu stiti sa stopati mafia traficantilor de persoane si vreti bani ????
  Sunt rezidenta,platesc tot in strainatate…..si lucrez la negru…din cauza voastra,a pomanagiilor din tara……
  Rusineeeeeeee sa va fieeeeee !!!!

 6. elena , 3 iulie 2016 la 21:19

  si in schimbul acestei sume ce servicii imi ofera sistemul de sanatate roman?

 7. Nela , 4 iulie 2016 la 00:55

  Nu sunt normalidad la cap, cred ca aceasta notitie nu este reala. La nivel european nu o sa fie acceptata aceasta lege scoasa din buzunar fara sa fie gandita. O persona care castiga salariul intro tara, trebuie sa plateasca impozitele in tara de unde primeste salariul nu dintr- o tara care nici nu lucreaza nici nu primeste nici un venir.
  Sun niste hoti si talhari.

 8. Matei Alexa , 4 iulie 2016 la 01:33

  Mai oameni buni astea au innebunit, ori vor sa ne faca sa venim in tara sa muncim pentru a le intretine masinile casele si asa mai departe! Astea s au timpit de tot, muncim afara sa putem strange un ban iar cretinii astea ce zic: hopaaa, astea fac mai multi bani cinstiti, nu ne place hai sa mai promulgam o lege sa ne dea si noua din banii lor! Oare nu ii doare capul la cate porcarii scot! De fapt ma scuzati, la cat se doarme prin senat nu prea nu prea au ei dureri de cap!

 9. Ionel , 4 iulie 2016 la 10:12

  Hahaha . Daca e adevar asta e picadura cate a umplut paharul am sa renunt la cetatenia romana.si am rezolvat problema

 10. Io , 4 iulie 2016 la 11:15

  Ati tupt P**** in voi, vreti numai bani bani si iar bani! La munca nu la infiintat taxe ! Jigodii de oameni !

 11. mihaela , 4 iulie 2016 la 13:11

  A uitat Iohannis ca a ajuns presedinte datorita celor care muncesc afara?

 12. Octavian Grey , 4 iulie 2016 la 18:37

  O sa ajungem ca scalvii la noi in tara, din cauza unor hoti care nu au limite la furat

 13. Apatrit , 4 iulie 2016 la 18:51

  Trebuie renuntat la domiciliul fiscal….foarte simplu, dupa aia sa o impoziteze pe masa.

 14. ioly , 5 iulie 2016 la 07:56

  Asa este in capitașizmul salbatec de la noi o conditie destepti(politicieni) pot sa fure

 15. Dan , 10 iulie 2016 la 01:10

  Daca este adevarat, sa va f… t in gura de politicieni, ca am sa renunt la cetatenia romana si mi-o sugeti pana se topeste cu tot meamul vostru de imputiti,!

 16. Dan , 10 iulie 2016 la 01:31

  Daca este adevarat, va f…t in gura de políticieni ca renunt la cetatenia romana si mi-o sugerí pana se topeste cu tot neamul vostru de Profitori…..

 17. cycy , 4 august 2016 la 07:56

  vreti bani la buget ,e simplu ,avem cei mai multi parlamentari ,(peste 500)din UE,cu salari si pensii NESIMTITE,…daca vom scadea nr lor la 300, vom sactiona pe fiecare dintre ei (dorm, nu fac nici o lege )si primari ,care nu realizeaza nimic in luna respectiva ,dar isi permit concedi de lux ….cu siguranta bugetul tari va fi mai mare …si realizari bune …un alt venit la buget ,este sactionarea cu amenzi mari ,strainilor care au intreprinderi ,care poluiaza orasele …exp. VIROMET S.A. Orasul Victoria ,datorita americanilor ,nu se mai poate respira

 18. anonymous , 30 octombrie 2016 la 12:13

  lucrez in strainatate iar asigurarea mea medicala este Europeana, da binentele ca in imputita aia de tara nu o vor recunoaste din dorinta de a mai mulge ceva, din fericire nu a trebuit sa ma folosesc de ea, dar referitor la lege decat sa le platesc lor pentru un serviciu de care nu ma folosesc prefer sa renunt la cetatenie si am terminat cu hotia lor, sa va stergeti la cur cu legea voastra de idioti si cacanari de parlamentari, nu stiu cat o sa va mai rabdam

 19. Gabi , 14 noiembrie 2017 la 16:20

  Bai frate…de la “rezidenta” pana la “rezidență fiscală ” …e diferenta ca de la cer la pământ. Tot ce trebuie sa faci e sa completezi o foaie la banca prin care declari ca esti platitor de taxe in tara in care lucrezi. Restul sunt aberatii. Bineinteles ca pentru un pic de atentie, multi “uita” sa scrie si “fiscala” dupa cuvantul rezidenta :))