Secretele lui Maftei Pop, romanul care a trait 148 de ani

Si Romania a avut Matusalemul ei: Maftei Pop a intrat in istorie pentru longevitatea sa. Despre barbatul sarman care a trecut prin epidemia de ciuma si tifos se spune ca a trait 148 de ani.

Maftei Pop a murit in anul 1952. Pe certificatul sau de deces scria ceva ce nu s-a mai pomenit in Romania: 148 de ani.

Dovada longevitatii lui Maftei Pop; Sursa foto: Adevarul.ro

Cum de a trait 148 de ani?

Faptul ca Maftei Pop a reusit sa depaseaca orice record de longevitate inregistrat in documentele oficiale din Romania este un mister. De ce? Pentru ca Maftei Pop dormea mai mult pe afara, fie vara, fie iarna. Doar cand era ger naprasnic era poftit din cand in cand in grajd sau poiata omului la care se afla ocazional, scrie Jurnalul National.

Despre romanul care a atins varsta de 148 de ani se spunea ca umbla mai mereu cu pieptul dezgolit, iar haina lui preferata era camasa taraneasca. A trecut de toate epidemiile, inclusiv de “Ciuma lui Caragea”. Nu s-a imbolnavit niciodata, in timp ce multi romani acum zeci de ani se luptau cu lepra sau ciuma.

Maftei nu a vrut sa isi intemeieze o familie: a fost un celibatar de la nastere pana la moarte. Cu toate ca abia se hranea si pierdea timpul pe afara, avea muschii puternici. Ducea grinzile in spinare si cate 3 kilometri, iar aceste fapte impresionante l-au facut legendar.

CITESTE SI: Dieta alcalina – calea catre longevitate, vitalitate, sanatate

CITESTE SI: Cea mai longeviva romanca are 108 ani si dezvaluie secretele varstei sale venerabile

Barbatul nu manca altceva decat lapte, branza si mamaliga, cam ceea ce se manca in acea perioada. Maftei a fost examinat de profesorul dr. C. I. Parhon, care a descoperit ca in familia lui au existat centenari. Profesorul era convins ca zarzavaturile, ciorbele si lactatele l-au facut sa traiasca multi si sanatosi ani.

0