Mesaj de ultimă oră de la Raed Arafat: „Trebuie să înțeleagă toată lumea”. Ce se întâmplă

Raed Arafat a vorbit pe larg despre situațiile de urgență cu care el și colegii lui s-au confruntat în ultima vreme și cât de pregătiți suntem, în realitate, de o catastrofă.

Raed Arafat, despre dezastre și metode de intervenție

„Noi am fost provocați și testați în multe situații în ultima perioadă: Colectiv, accidentul de pe A2 cu 32 de mașini implicate, incendiul de la maternitatea Giulești și diferite situații care au fost în țară care au necesitat o reacție puternică, o reacție coordonată și care să fie făcută profesionist.

Indiferent ce s-a comentat la cald, dacă stăm să analizăm la rece, sistemul, comparativ cu alte sisteme din Europa, a făcut față. Dacă luăm cifrele, la Colectiv au fost 61 de ambulanțe plus 3 de multiple victime.

Am avut o capacitate similară cu ce s-a întâmplat în SUA cu un număr mult mai mare de victime. A avut loc un incendiu într-un club, au fost 96 de decedați și peste 200 de răniți și tot 64 de ambulanțe au intervenit acolo”, a declarat Arafat pentru dcnews.ro

„Orice sistem de urgență are limitele lui. Limita se atinge în caz de dezastru sau catastrofă. De asta și spunem că e dezastru sau catastrofă. La un dezastru, nevoia de mult peste ofertă.

Eu pot oferi până la un nivel, dezastrul este atât de mare încât nivelul pe care-l ofer eu nu poate fi acoperitor ca să lucrez cum o fac zi de zi. Atunci îmi modific modul de lucru. Asta trebuia să se înțeleagă la noi și să înțeleagă toată lumea.

Am un incendiu cu 200 de oameni la fața locului, cu 150-160 de răniți, sistemul nu se va comporta ca la un accident rutier sau la un accident de autocar unde sunt 30 de persoane, din care 10 sunt grav. Aici intră problema triajului.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, avertisment de ultimă oră pentru români: E GRAV!

Nicio țară nu are 60 de mașini care să intervină deodată. Faci alertă, mașinile libere se deplasează, mașinile cu bolnavi îi lasă și se deplasează la fața locului”, a mai spus Arafat.

.

1


1 comentariu

  1. Sergiu Zissu , 8 august 2017 la 14:57

    Dl. Arafat povesteste intr-un articol despre mortalitatea populatiei si nasterea copiilor. Pai nici este de mirare ca mortalitatea este asa de mare, cu atatia medici plecati in UE, cu spitale marode si fara medicamente, etc. L-as ruga eu pe dumnealui sa se deplaseze la numai unul din spitalele din Bucuresti nemaivorbind de cele de provincie, sa vada cum oamenii traiesc in saloane de 10-12 persoane barbati si femei fara aer conditionat la 40 grade, spitale murdare care trebuiau daramate si construite noi. Cate spitale noi s-au construit dupa revolutie?. S-a cumparat aparatura moderna insuficienta si pentru provincie pentru spitalele existente, constructii noi cate au fost facute?.
    Trist dar adevarat, cred ca UE ar aloca fonduri mai mari pentru acest sector ramas complect in urma.