Ce se întâmplă cu 30 de secunde înainte de moarte

Cu moartea suntem toti datori, spune o vorba din popor. Despre ce se intampla in timpul acestui fenomen, care inca este un mare mister, sau inaintea producerii lui exista numeroase teorii.

Neurologul Cameron Shaw a investigat ce se intampla cu corpul unui om inainte de a muri si a aflat cateva lucruri interesante. Cameron a disecat creierul unei femei ca sa afle ce se schimba in structura organului dupa deces.

Ce se intampla inainte de moarte

Doctorul sustine ca la inceput, persoana care e pe punctul de a muri isi pierde simtul de sine. Creierul, sustine ea, moare de “sus in jos, luand majoritatea caracteristicilor umane mai intai”.

Cu teoria neurologului sunt de acord si oamenii de stiinta de la Universitatea Hadassah din Ierusalim. Acestia au examinat sapte persoane care au fost la un pas de moarte. Cercetatorii spun ca persoana care moare vede derulat in fata ochilor intreaga sa viata, de la frageda pruncie pana in ultimul moment, ca un film. Acest episod are loc cu 30 de secunde inainte de deces.

“Activitatea creieruluise opreste cand inima nu mai bate, iar studiul nostru a demonstrat ca suntem constienti de ceea ce se intampla in jurul nostru inca trei minute de la oprirea inimii. In mod normal, creierul incepe sa se stinga dupa primele 20-30 de secunde”, sustine unul din cercetatorii evrei.

CITESTE SI: Viata dupa moarte: 5 experiente uluitoare – VIDEO

Un alt cercetator sustine ca e vorba de o lipsa de limite temporale. Multe persoane care mor sau sunt in pragul mortii vad cele mai semnificative momente ale vietii lor, ca un ultim adio, ca intr-un film. Impresionant, nu-i asa?

0