Ce cred oamenii de stiinta despre Invierea lui Iisus Hristos

Problema învierii lui Iisus Hristos îi bântuie de mult timp pe oamenii de știință, gestul fiind greu de explicat prin prisma științei contemporane. Motiv pentru care dezbateri pe această temă au existat de când e lumea, existând atât susținători ai învierii, cât și cei care contrazic cu tărie posibilitatea ei.

Ce spune stiinta despre Invierea lui Iisus Hristos

Pentru că se apropie sărbătorile pascale și, poate, vă bântuie și pe voi la fel de pregnant problema învierii lui Iisus Hristos, vă prezentăm câteva perspective științifice despre acest fenomen.

Ideea de la care pleacă oamenii de știință atunci când infirmă posibilitatea învierii este că odată ce o persoană moare, ea nu se mai poate întoarce la viață, iar mecanismul care stă la baza corpului uman nu poate funcționa decât pe baza acestei legi clare. Reîntoarcerea la viață după moarte este un fenomen care violează legile naturii, fiind categorisit ca miracol, iar din prisma științei, miracolele nu se pot petrece.

Aceleași idei sunt exprimate de dovezile istorice existente, care nu pot stabili cu acuratețe corectitudinea ipotezei învierii, existând doar argumente probabilistice în acest sens. Iar, după cum știm, probabilitatea nu este suficientă pentru a exprima o stare de fapt.

De asemenea, de multe ori, în religie se vine cu argumentul „crede și nu cerceta”, iar această sintagmă contrazice în totalitate valorile pe care le adoptă un om de știință. Pentru că ceea ce el face de fapt este să cerceteze și să înțeleagă cauzele și efectele fenomenelor pe care le studiază.

CITESTE CONTINUAREA PE PLAYTECH.RO

0