Știai că englezii au robinetele de apă separate? Motivul te va lăsa fără cuvinte

Lumea este plină de tradiții care par ciudate și uneori chiar sălbatice pentru alte culturi. Spre exemplu, în Anglia, fie că ai fost în vacanță sau doar ai auzit, robinetele de apă sunt separate. Iată care sunt motivele.

De ce englezii au robinetele de apă separate

Majoritatea locuințelor datează din secolele XIX și începutul secolului al XX-lea, înaintea apariției mixerelor cu apă și a supapelor moderne.

1. Când a fost introdusă instalația internă, s-a început cu un sistem simplu care trimite apă rece direct din rețea în bucătărie. Se adaugă apă fierbinte mai târziu, separat. Astfel, a fost creat un sistem dual.

Sursa: brightside.me

2. În Marea Britanie există o lege care interzice amestecarea apei reci și a apei calde de la un cazan. Nu există încălzire centrală în țară, iar în fiecare casă există o coloană de gaze (pe care britanicii o numesc încălzire centrală).

Înainte, un cilindru special era o parte obligatorie a cazanului. Acest cilindru se deteriora în timp făcând apa nepotrivită pentru băut. Acest lucru a dus la decizia de a se introduce o lege care interzice amestecarea apei reci, potrivite pentru băut, cu apă caldă din cilindru.

Sursa: brightside.me

3. Când folosiți două robinete separate, toată apa este amestecată în chiuvetă în cantitatea potrivită și acolo vă spălați mâinile. Astfel, pierdeți numai apa pe care o utilizați. Când aveți un mixer cu apă, deschideți robinetele, selectând temperatura potrivită și apoi începeți să vă spălați mâinile, consumând mult mai multă apă.

Sursa foto articol: radiosimplu.ro

0


x
Da-mi un "like":Ai dat deja? Poti sa inchizi asta