Un simptom al cancerului pe care femeile il ignora

Cand Lorna Nickson Brown a aflat in 2015 ca sufera de cancer, nu ii venea sa creada. Se simtea bine si nu avea motive sa creada ca ar putea ajunge intr-o astfel de situatie. Totusi, avea un simptom pe care l-a ignorat timp de un an. Mama ei a observat schimbarea si, cand fiica a mers la medic a aflat ca sufera de cancer tiroidian. Dupa aceea a postat pe internet poze cu ea inainte si dupa operatia in urma careia i-a fost indepartata tumora, astfel incat toate femeile sa fie atente la acele simptome care ar putea indica teribila boala.

Care este acel simptom al cancerului pe care femeile il ignora?

Cand a aflat ca sufera de cancer, Lorna Nickson Brown avea numai 26 de ani. Ii aparuse pe gat o umflatura, insa se simtea bine si nu credea ca poate fi ceva grav. “Nu credeam ca asa arata cancerul”, a spus ea. “Nu ma simteam bolnava”, a adaugat tanara.

Totusi, timp de un an a avut un simptom pe care l-a ignorat. A postat pe Twitter doua poze cu ea. Una in care se poate observa o umflatura la nivelul gatului, ceea ce indica o problema a tiroidei. In cealalta apare tanara la spital, dupa operatia in urma careia i-a fost indepartata tumora.

Tanara a spus ca mama ei a fost prima care a observat umflatura. A mers la medic si i s-a confirmat ca este un nodul la nivelul tiroidei, sau o crestere anormala a celulelor. Nodulii tiroidieni sunt in general benigni. Insa, in cazul Lornei Nickson Brown, a fost vorba de cancer. Medicilor li s-a parut anormala acea umflatura si, dupa mai multe investigatii, au descoperit ca este cancer.

Cand a primit vestea, tanara de 26 de ani a fost socata. Asta pentru ca nu avea alte simptome. Se simtea bine si nu ar fi crezut vreodata ca sufera de cancer. Din fericire, dupa tratament, a invins boala. Acum vrea ca toate femeile sa stie care este simptomul pe care l-ar putea ignora, desi este un semn al cancerului. Mai ales ca acest tip de cancer localizat la nivelu tiroidei este intalnit in special la femei. Este o forma mai rara de cancer.

Sursa foto: indy100.com

Articole pe aceeasi tema:

Trei fetite care au invins cancerul fac in fiecare an fotografii. Povestea lor a emotionat oamenii din intreaga lume

Reteta oncologului Miguel Martin pentru prevenirea cancerului

0