Raed Arafat a lansat avertismentul pentru toți românii: „Este o perioadă…”

România se prăjește. A fost emis un cod roșu de caniculă, ceea ce înseamnă că vom avea 40 de grade la umbră.

Raed Arafat avertizează

În astfel de situații, autoritățile fac toate demersurile necesare să îi facă pe români conștienți de riscurile la care se expun ieșind din case nepregătiți, mai ales la orele de foc de peste zi.

Părintele SMURD, Raed Arafat, oferă sfaturi esențiale pe care toți românii trebuie să le ia în considerare în aceste zile de caniculă.

„Sfaturile sunt următoarele: în primul să evite, mai ales cardiacii şi copiii, să iasă în perioadele de căldură mare, de la 11 până la 18.00. Trebuie evitată căldura.

În al doilea rând consumul de apă, evitarea consumului de alcool, după care hainele să fie lejere, de culoare deschisă. Sfatul nostru către toţi este să-i verifice pe vecini, pe toţi cei care stau singuri, mai ales bătrânii care nu au aer condiţionat.

CITEȘTE ȘI: Anunț de la NASA în plină caniculă. Ce se va întâmpla cu Soarele – AVERTISMENT PLANETAR

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să mănânci pe timp de caniculă pentru a evita problemele de sănătate

Este o perioadă mai lungă de caniculă şi e bine să ştim că şi vecinul, şi cei care stau singuri, sunt bine în casă”, spune Raed Arafat.

De asemenea, pentru a avea un somn liniștit în nopțile călduroase de vară, este recomandat să dormiți, dacă puteți, pe jos, căci căldura se ridică.

Consumați lichide calde pentru reglarea temperaturii corporale și evitați trecerea de la cald la rece pentru a nu avea parte de un șoc termic.

0