Rămas bun, Stela Popescu!

Perimenopauza, tot ce trebuie sa stii daca ai peste 35 ani

Perimenopauza este definita ca perioada de tranzitie ce precede menopauza naturala. Menopauza poate fi considerata reversul pubertatii si poate debuta oricand incepand cu varsta de 30 de ani pana spre 50 de ani. Cel mai adesea, insa, perimenopauza se declanseaza in jurul varstei de 40 de ani, iar menopauza in jur de 50.

Anii de perimonapauza sunt caracterizati prin fluctuatii hormonale ce duc la schimbari dese ale starii de spirit. Este genul de stare in care iti dai seama ca ceva este schimbat, dar nu stii exact ce. Fluctuatiile hormonale incep cu 2 pana la 10 ani inainte ca femeia sa intre la menopauza. Daca ai intre 35- si 55 de ani, inca ai ciclu menstrual, insa ceva este diferit, esti probabil la perimenopauza. Primul semn de perimenopauza este modificarea ciclului menstrual: fie perioada dintre menstre, fie numarul de zile de menstruatie, fie cantitatea, ori toate la un loc.

Pentru aceasta perioada specialistii au gasit un termen “criza de perimenopauza”. Femeile se comporta ciudat, sunt furioase mai tot timpul, cu nervii intinsi la maxim, puse pe cearta, spun lucruri pe care apoi le regreta. Pur si simplu, situatia le scapa de sub control.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

0