Oana Cuzino, secretul siluetei: „Am renunțat la un singur ingredient”

Medic și moderator TV, Oana Cuzino, ne destăinuie secretul armoniei și frumuseții interioare și exterioare: diminuați zahărul!

Voință și informare

Oana (45 de ani) nu a luat niciodată în considerare principiul „fă ceea ce zice popa, nu ce face popa”. A crezut mereu că puterea propriului exemplu este de mare impact, atât profesional cât și personal. Domeniul de studiu a constituit un mare avantaj pentru frumoasa doctoriță. Acest fapt a determinat-o să vrea să împărtășească soluții pentru sănătate.

Specializarea Oanei este geriatria, ramura care se ocupă cu studiul și tratarea bolilor bătrâneții. Nutriția este cel mai de impact factor când este vorba de un organism bătrân sau afectat în mod constat de boli.

„Am renunțat la zahăr. Zahărul influențează hormonul de creștere și nu este indicat sa îl consumăm mult. Nu mănânc deloc fast-food pentru că, făcând facultatea de medicină, știu ce efecte are asupra corpului. Uneori îmi este poftă de înghețată pentru ca este desertul care îngrașă cel mai putin, mai ales dacă este făcută în casa”

Citește și: Ce se intampla daca mananci prea mult zahar
Citește și: Cum elimini zaharul in exces din corp in 3 zile

Zahărul, cea mai gustoasă otrava

În câteva cuvinte, nu suntem făcuți să consumam zahăr! Nu putem schimba cele câteva zeci de mii de ani de evoluție umană în doar câteva sute de ani de când zahărul este produs și consumat la scara industrială. Obezitate, boli cardiovasculare, boli ale ficatului și diabet sunt doar câteva dintre repercusiunile consumului de zahar. Și cum un necaz nu vine niciodată singur… Zaharul dă dependență!

Problema principală este că zaharul constituie un „combustibil” mult prea puternic pentru organismul uman și de cele mai multe ori nici măcar nu avem nevoie de toată energia furnizata de dulcele cristal. Ne obișnuim organismul sa ardă intens la tinerețe și constatăm mai târziu că nu am ars doar  calorii, ci am ars întregul „motor”.

0