Rămas bun, Stela Popescu!

Nu ramai insarcinata? 6 intrebari pe care sa ti le pui

Pentru unele cupluri, drumul catre conceperea unui copil nu este chiar atat de usor. Expertii in fertilitate spun ca atunci cand nu exista probleme de ordin medical care sa ii impiedice pe cei doi sa devina parinti, urmatoarele intrebari ii poate ajuta sa ajunga mai repede la rezultatul dorit.

Iata 6 intrebari la care sa-ti raspunzi sincer, ca sa-ti cresti sansele de a concepe un copil


1. Cat de stresat(a) esti?

Cu siguranta nu vei vrea sa auzi aceste cuvinte, insa, da, cuplurile care vor sa conceapa un bebe sunt sfatuite sa se relaxeze. Cam greu, mai ales dupa ce au avut mai multe incercari nereusite de a deveni parinti. Totusi, stresul este principala cauza a infertilitatii. Daca nu stii sau nu poti sa te relaxezi singur(a), cere ajutor specializat.

2. Faci sex? Atunci cand trebuie?

Desi nu poti concepe un copil fara sa faci sex, cel putin nu pe cale naturala, exista riscul sa nu faci ce trebuie atunci cand trebuie. Exista mitul ca femeile ovuleaza in a 14-a zi de ciclu menstrual. Ovulatia poate surveni in a 7-a zi sau in a 24-a zi. Daca faci amor numai in preajma celei de-a 14-a zile, sansele sa ramai insarcinata sunt destul de mici. Ca sa iti cresti sansele, fa sex cel putin la fiecare doua zile, incepand din ziua a 7-a si pana in ziua 24 a ciclului menstrual.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

0