Nu este de glumit: 7 semne că ficatul tău suferă

Ficatul este cel mai mare organ intern. Se află sub coaste, în partea dreaptă a abdomenului. Acesta are rolul de a filtra sângele. Ficatul înlătură deșeurile, toxinele, are rolul de a produce proteine și creează bila pentru ca alimentele să fie mai ușor de digerat. Iată care sunt cele 7 semne care îți arată că ficatul tău suferă.

7 semne că ficatul tău suferă

1. Retenția lichidelor. Este unul dintre semnele care îți arată că ceva nu este în regulă cu ficatul tău. Lichidele se pot acumula în abdomen. Acesta ar putea fi un simptom al cirozei. De asemenea, se pot umfla și mâinile, picioarele sau gleznele.

2. Apariția vânătăilor pe corp, fără motiv. Ficatul cu probleme nu lasă sângele să se coaguleze. Astfel, dacă obervi anumite vânătăi, însă nu poți să găsești o explicație pentru ele, atunci este bine să mergi la medic. Ar putea fi vorba despre o problemă localizată la nivelul ficatului.

CITEȘTE ȘI: Cum sa Te Protejezi Impotriva Ciupercilor de Piele

3. Acumularea mai multor kilograme, fără motiv. Dacă nu ai făcut schimbări în ceea ce privește alimentația și stilul de viață, însă ai început să te îngrași, atunci ar putea fi un semn că ficatul tău are probleme. Din cauza acestora, ficatul nu mai poate filtra toxinele din organism.

4. Oboseala. Este un alt semn că ficatul tău suferă. Toxinele din corp se pot depune pe articulații, ceea ce va duce la apariția durerilor. De asemenea, apare și oboseala. Din cauza acestor toxine poate să apară și depresia.

5. Respirație urât mirositoare. Ficatul lent duce la apariția tulburărilor digestive. Toxinele din intestin vor duce la apariția respirației urât mirositoare.

CITEȘTE ȘI: Ce indică sughițul, țiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor și respirația șuierătoare despre sănătatea ta

6. Greața și lipsa poftei de mâncare. Când în corpul tău există prea multe toxine, pe care ficatul cu probleme nu le poate îndepărta, atunci apare senzația de greață. În plus, îți poți pierde pofta de mâncare.

7. Probleme la nivelul pielii. Când apar probleme ale ficatului, atunci pielea se poate îngălbeni. În plus, eczemele, urticaria și alergiile sunt cauzate de toxinele din corp, pe care ficatul bolnav nu le poate inlătura, conform andreilaslau.ro.

0