Rămas bun, Stela Popescu!

Remediul stravechi ce distruge chiar si stafilococii rezistenti la antibiotice

O potiune anglosaxona folosita in secolul X pentru tratarea infectiilor oculare are potentialul de a distruge stafilococii moderni rezistenti la antibiotice.

Remediu gasit la Biblioteca Britanica

Remediul antic a fost gasit in Biblioteca Britanica (British Library), intr-o carte de piele considerata drept unul dintre primele volume cu texte medicale – Bald’s Leechbook.

Cartea, veche de o mie de ani, ce contine tratamentul „salvarea ochiului” a fost tradusa de Christina Lee, expert in societatea anglosaxona, profesor la Universitatea Nottingham.

Lee a explicat motivul pentru care aceasta reteta a fost aleasa din carte.

„Am ales-o intrucat contine ingrediente precum usturoiul care este studiat in prezent in legatura cu proprietatile sale antibiotice”, a spus Lee.

In reteta sunt doua ingrediente care fac parte din familia Alliacees (usturoi si ceapa) apoi vin si ox gall (fiere de bou) – toate se amesteca intr-un vas se cupru. Mai departe, conform instructiunilor din carte, potiunea va fi lasata sa se odihneasca timp de noua zile. Dupa acest rastimp va fi strecurata printr-o carpa moale.

„Un alt motiv pentru care ne-a atras atentia aceasta reteta este ca era usor de preparat si ne era prezentata drept cel mai bun remediu in cazul infectiilor oculare. Cum puteam sa nu o testam, cand ne facuse atat de curiosi”, a adaugat Lee.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

0