Așa scapi de durerile de cap – prof. Ovidiu Bojor

Durerile de cap nu sunt plăcute. Din nefericire, oricine se confruntă cu această problemă. Iată cum poți scăpa de acestea prin intermediul unor remedii naturiste. Poți lua în calcul și recomandarile profesorului Ovidiu Bojor. Iată ce trebuie să faci.

Așa scapi de durerile de cap – prof. Ovidiu Bojor

În timp ce unele persoane au dureri de cap foarte rar, altele se pot confrunta cu această situație timp de mai multe zile pe lună. Aceste dureri pot fi unele ușoare, suportabile, sau mai accentuate. Iar migrenele sunt mult mai intense comparativ cu durerile de cap. Pot chIar să afecteze stilul de viață. Din fericire, există anumite metode cu ajutorul cărora poți combate durerile de cap și/sau migrenele.

Plantele recomandate în astfel de situații sunt următoarele: rozmarin, tei, lavandă, mentă, ronița. Pentru a prepara ceaiul ce combate aceste probleme ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 10 grame de frunze de rozmarin
– 25 de grame de coada-șoricelului
– 20 de grame de frunze de roiniță
– 25 de grame de tapla gâștii
– 20 de grame de flori de tei

Plantele trebuie să fie amestecate respectând cantitățile menționate mai sus. Pentru a pregăti ceaiul trebuie să folosești o lingură din acest amestec pentru 250 de ml de apă. Apa trebuie să fie clocotită. Lasă la infuzat timp de câteva minute, după care poți strecura ceaiul. Este recomandat să se bea câte două căni de ceai pe zi pentru a combate durerile de cap și/sau migrenele.

CITEȘTE ȘI: Cea mai neobisnuita metoda de a scapa de durerile de cap

CITEȘTE ȘI: Suferi de dureri de cap și foame constantă? Motivul real te va uimi

De asemenea, Ovidiu Bojor, fitoterapeut, recomandă să se folosească aparatul salin care are rolul de a purifica aerul din locuință. În plus, creează un mediu relaxant, plăcut, care te va ajuta să te odihnești.

Așadar, când mai ai dureri de cap, poți încerca să pregătești ceaiul amintit în rândurile de mai sus. De asemenea, poți ține cont și de recomandarea fitoterapeutului Ovidiu Bojor.

0