Legătura dintre tensiunea arterială și cafea. Tu știai asta?

Foarte multe persoane consumă cafea. Beneficiile acesteia asupra sănătății au fost scoase în evidență de către oamenii de știință. Tu știi care este legătura dintre tensiunea arterială și cafea?

Legătura dintre tensiunea arterială și cafea. Tu știai asta?

Cafeaua are rolul de a reduce tensiunea arterială care apare din cauza stresului. Un studiu din anul 2005 a scos în evidență faptul că persoanele care au consumat cafea în perioade agitate au reușit astfel să își țină sub control tensiunea arterială. Aceasta a fost constantă. De asemenea, au reușit să rămână mai calme comparativ cu persoanele care nu au consumat cafea în acele momente agitate.

Cafeaua poate reduce riscul de sinucidere. Potrivit unui studiu ce a fost făcut la Universitatea Harvard, dacă se consumă două cești de cafea în fiecare zi, riscul de sinucidere scade simțitor. Mai exact, acesta scade cu până la 50 %.

Cafeaua îți poate da o stare de bine. În urma consumului de cafea se mărește nivelul de serotonină și dopamină. Astfel, apare starea de bine.

Cafeaua are și alte beneficii. Spre exemplu, poate reduce riscul de a te îmbolnăvi de Alzheimer. Cercetătorii au descoperit că dacă se bea cafea în fiecare zi, atunci aceasta va proteja creierul.

CITEȘTE ȘI: De ce nu este bine să bei cafea la ibric

CITEȘTE ȘI: De ce sa pui unt în cafea

Chiar și mirosul cafelei aduce beneficii corpului. Indiferent dacă aceasta este consumată sau nu, mirosul ei are puterea de a da o stare de bine. Potrivit unor studii efectuate în anul 2008, aroma cafelei are un efect calmant.

Un alt beneficiu al cafelei este acela că după ce este consumată relaxează mușchii. Astfel, are rolul de a ne calma.

Așadar, cafeaua are și anumite beneficii pentru organism. Desigur, trebuie consumată cu moderație. Iar dacă ai anumite probleme de sănătate, cel mai bine ar fi să vorbești cu medicul înainte de a bea cafea.

0