Femeile care au acest tip de sâni riscă să dezvolte cancer mamar

Potrivit studiilor, femeile care au un anumit tip de sâni riscă să sufere de cancer mamar. În cazul lor, riscul de a dezvolta acest tip de cancer este de două ori mai mare comparativ cu alte femei. Află ce spun studiile.

Femeile care au aceste tipuri de sâni riscă să dezvolte cancer mamar

Conform studiilor, femeile care au un numit tip de sâni riscă să sufere de cancer mamar. Densitatea sânilor este un factor care contribuie la apariția cumplitei boli. Cele care au sâni cu un mare țesut glandular, dar au puțină grăsime, riscă să dezvolte cancer mamar.

Pentru a realiza acel studiu, au fost culese date provenite de la un număr de 18.000 de femei care aveau tumori localizate la nivelul sânilor. De asemenea, s-au folosit date provenite de la 184.000 de femei care aveau vârste asemănătoare, dar nu sufereau de cancer.

Potrivit rezultatelor, există o strânsă legătură între densitatea sâilor și cancerul mamar. Conform studiilor, densitatea este un factor de risc mai mare decât ereditatea sau nașterea după vârsta de 30 de ani.

CITEȘTE ȘI: Cele mai comune tipuri de cancer la femei

CITEȘTE ȘI: Consumul de soia, recomandat femeilor care au supravietuit cancerului mamar

”Femeile cu sâni denși au un risc de două ori mai mare de cancer în comparație cu cele care au o densitate mai mică”, a spus doctorul Natalie Engmann de la Universitatea San Francisco din California, potrivit doctorulzilei.ro. Engmann a fost cea care a condus cercetarea referitoare la cancerul mamar.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că multe femei riscă să facă această boală gravă. Asta pentru că aproximativ 60% dintre tinere au sânii denși. Mai mult decât atât, și peste 40% dintre femeile care sunt la menopauză au această problemă. Din cauza țesutului mamar dens, tumorile apărute la nivelul sânilor sunt mai greu de observat de către medici în timpul mamografiilor.

Conform specialiștilor, multe cazuri de cancer mamar ar fi putut fi prevenite dacă femeile diagnosticate cu această boală nu ar fi avut un țesut mamar foarte dens.

0