Descoperire șocantă în pâine – Ce conține, de fapt, miezul

Pâinea este un aliment de bază nu doar în România, ci peste tot în lume. Unii producători recurg însă la tot fel de tertipuri pentru ca ea să reziste mai mult pe piață, iar ingredientele pe care le folosesc pentru conservarea ei sunt nocive pentru sănătate. Tu știi ce poate conține cu adevărat pâinea?

Ce poți găsi în pâine

În ultimii 5 ani, importul de produse de panificație s-a dublat în țara noastră, cu toate că producem suficientă făină de grâu încât să hrănim jumătate din Europa. De la grânarul Europei, România a ajuns țara care exportă grâu, făină de grâu și chiar și pâine și covrigi. Pâinea proaspătă din comerț, în special cea din export, poate să conține elemente care distrug încet și sigur organismul.

În multe magazine se vinde pâine din aluat congelat de peste 6 luni, în special așa-zisa pâine toast. Specialiștii în boli metabolice și nutriție spun că acest aluat congelat conține multe E-uri periculoase pentru organism.

În pâine se pot găsi emulgatori și surfactant, esteri ai sorbitolului (E491, 492, 493, 494, 495), sucrogliceride, poliglicerinesteri, esteri ai propilenglicolului, gumă garruba, amidonuri modificate genetic și carboximetilceluloză.

CITEȘTE ȘI: Alimentele verzi care contin E-uri toxice

CITEȘTE ȘI:10 alimente cancerigene. Ferește-te de ele!

În pâine se pot găsi și acidifianți care afectează creierul intervenind în modificarea substanțelor chimice din scoarța cerebrală. E vorba despre acidul acetic, acidul fumaric, acidul tarctruc și enzime exogene amilaze, fungice ori batceriene, lipoxigenazp și amiloglucozitaze.

0