Rămas bun, Stela Popescu!

Cum a contactat Ileana Ciuculete boala mortala. Medicii trag un semnal de alarma

Ileana Ciuculete a murit din cauza unei boli incurabile. Ea a aflat in urma cu doar cateva zile despre aceasta suferinta. Sotul sau a povestit in primul interviu de dupa moartea sotiei sale care au fost simpptomele si de unde ar fi putut sa contacteze boala.

„Pe 21 februarie a debutat o ciroză din hepatita C, din senin. Pe 4 februarie am fost la un spectacol ne-am distrat, ne-am uitat la TV, nu a avut nimic. După aceea a debutat asta, a făcut analize şi s-a dat totul peste cap, până acum două ore când s-a dat totul peste cap. Nu a mai rezistat la perfuzii, la nimic. Ni s-a spus că se ia de la manichiură, pedichiură, operaţii, sânge, sex.”, a declarat soțul artistei.

Care sunt semnele hepatitei C si cum se transmite- Explicatiile unui medic

In cadrul unui interviu, medicul Liana Gheorghe, medic primar gastroenterologie și hepatologie, a explicat care sunt simptomele acestei boli.

„Multi pacienti au o stare de astenie, de oboseala cronica, mai ales in a doua parte a zilei, o lipsa de concentrare, un disconfort abdominal. Dar cati dintre noi nu avem aceste simptome fara sa fim bolnavi? Hepatita fie nu da simptome pana in stadii avansate, fie da simptome subtile care nu te duc cu gandul ca s-ar putea sa ai hepatita.

Cum poate fi contactata hepatita c

„Hepatitele B si C se pot lua din cabinetele stomatologice, din saloane de acupunctura, de tatuaje, care nu respecta normele de dezinfectie sau chiar prin intermediul unor manevre medicale facute in conditii nesterile. O alta metoda de transmitere a bolii este pe cale sexuala.

Persoanele care au virusul activ in sange isi pot imbolnavi partenerii sexuali. Ei pot fi o sursa de infectare prin intermediul obiectelor taietoare de uz personal, cum ar fi forfecuta, unghiera, periuta de dinti, lama de ras.

În timpul utilizării lor se pot produce mici traumatisme prin care sangele persoanei infectate sa intre în contact cu cel al uneia sanatoase. Din acest motiv este important ca persoana care are hepatită să anunțe acest lucru. Obiectele de uz personal să fie folosite doar de el. Acest lucru este valabil și atunci când persoana în cauză merge la medicul stomatolog sau intră într-un cabinet medical. Hepatita nu se transmite prin sărut, printr-o strângere de mână sau prin utilizarea aceluiași pahar, dacă acesta este bine spălat. Aceste situații nu prezintă risc, pericolul venind din partea obiectelor care taie sau care produc ulcerații.”, spune medicul.

1


1 comentariu

  1. gal anna , 15 martie 2017 la 22:32

    Articolul este ambigu , evaziv , prea putin explicat ! Hepatita C se poate vindeca si medicii ar trebui s-o stie !!! Medicamentul antiviral SOVALDI ( SOFOSBUVIR ) , distruge virusul care provoaca boala . Peste 90 % din pacienti se vindeca chiar si in cazul cind boala este avansata . Pretul medicamentului se negociaza separat caz dupa caz , intre laborator si guverne . Ex. SUA – 84000$ , Egipt – 500 $ Sper ca v-am dat un subiect interesant , care in opinia mea merita dezbatut , mai ales pentru faptul ca majoritatea bolnavilor de hepatita C , au fost infectati printr-un act medical .