Rămas bun, Stela Popescu!

Ce se intampla daca mananci prea mult zahar

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra faptului ca ar trebui redusa cantitatea de zahar consumata. Este indicat ca o persoana sa consume 6 linguri de zahar pe zi. Insa, potrivit studiilor, oamenii consuma aproximativ 22 de linguri de zahar intr-o zi. Acest lucru se intampla pentru ca foarte multe alimente din comert contin, printre altele, si zahar. Cand mananci mai mult zahar decat ar trebui, vei observa anumite schimbari. Mai jos vei gasi cateva semne care iti arata ca mananci acest aliment in cantitati mai mari decat cele recomandate. Afla ce se intampla daca mananci prea mult zahar.

7 semne ca mananci prea mult zahar

1. Ai pofta mereu de alimente dulci. Cu cat vei manca mai mult zahar, cu atat iti vei dori sa consumi mai mult. Asta pentru ca alimentul creeaza dependenta.

2. Nu ai energie. Daca mananci prea mult zahar, vei simti ca nu ai energie. In plus, starea ta de spirit se va schimba constant.

3. Apar probleme la nivelul pielii. In cazul persoanelor care consuma prea mult zahar poate sa apara acneea.

4. Acumulezi kilograme. Cu cat consumi mai mult zahar, cu atat corpul tau va primi mai mute calorii. Zaharul in exces declanseaza eliberarea insulinei, care joaca un rol important in acumularea kiloghramelor. Cei care consuma in fiecare zi o cantitate mare de zahar se vor ingrasa. In cazul lor, creste riscul de a suferi de diabet.

5. Apar cariile. Cei care consuma mai mult zahar decat este indicat, au probleme cu dantura. Cresc sansele de a face carii.

6. Mintea incetosata. Daca dupa ce mananci simti ca ai mintea incetosata, inseamna ca ai consumat prea mult zahar. Acest lucru se intampla pentru ca nivelul zaharului din sange creste, dupa care scade brusc.

7. Nimic nu mai pare la fel de dulce ca inainte. Daca mananci prea mult zahar, alimentele dulci nu ti se mai par la fel de dulci ca inainte si vei dori sa mananci mai mult zahar, pentru a le simti gustul dulce.

Articole pe aceeasi tema:

Ce se intampla in corpul tau daca renunti la zahar trei zile

Ce presupune detoxifierea de zahar

0