Boli sexuale care nu se transmit doar prin sex

Nu toate bolile sexuale se transmit prin sex. Îți prezentăm câteva lucruri pe care nu le știai despre HIV/SIDA și modul de transmitere al HPV.

Cum se transmite cu adevărat HIV (SIDA)

1. Boala poate fi transmisă prin contact sexual, în principiu, însă oamenii pot suferi de această afecțiune chiar și dacă nu fac sex.

2. HIV/SIDA se poate transmite în urma unei intervenții chirurgicale unde s-au folosit obiecte nesterilizate corespunzător.

3. Afecțiunea se poate transmite prin injectarea de droguri cu o seringă folosită deja de o persoană infectată cu acest virus.

4. HIV/SIDA se poate lua și de la salonul de tatuaj, dacă se folosește același ac sau tuș la mai multe persoane.

5. SIDA se transmite și de la mamă la copil, la fel ca sifilisul.

Boala nu se transmite prin folosirea aceleiași vesele sau tacâmuri pe care le-a folosit o persoană infectată. Mai mult, afecțiunea nu se poate transmite de la animal la om și nici mâncând din mâncarea gătită de o persoană infectată.

Cât despre virusul HPV, acesta se transmite prin orice tip de contact sexual, însă penetrarea nu reprezintă o condiție obligatorie. Se mai poate transmite prin sărut (prin salivă), prin contactul cu mâinile infectate, lenjerie, prosoape, sau de la mamă la făt în timpul nașterii. Virusul HPV se poate lua și din apă din piscinele comune.

CITEȘTE ȘI: VIDEOCLIP TULBURĂTOR: Un bolnav de SIDA le cere oamenilor să îl atingă. REACȚIILE INCREDIBILE ALE TRECĂTORILOR

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să știi ÎN PLUS despre SIDA

Virusul nu se transmite prin transfuzii de sânge localizate la nivelul pielii ori prin înțepături de insecte.

0