5 alimente care provoacă balonarea

Balonarea apare atunci când în intestine se acumulează mai multe gaze decât în mod normal. Astfel, apare disconfortul. De regulă, balonarea apare din cauza alimentației. Iată care sunt acele alimente care provoacă balonarea.

5 alimente care provoacă balonarea

1. Băuturile carbogazoase. Acestea conțin dioxid de carbon. Indiferent dacă veți bea apă minerală sau dacă veți consuma sucuri acidulate, rezultatul va fi același: vă veți balona. De asemenea, dacă vă confruntați deseori cu balonarea, atunci ar fi bine să evitați și alte băuturi. Printre ele se numără cafeaua, alcoolul, sucul de portocale, proaspăt, ciocolata caldă. După ce le consumi, mucoasa gastrică se va irita. Astfel apare inflamația și, nu în ultimul rând, balonarea.

CITEȘTE ȘI: Metoda simplă prin care poți trata aciditatea gastrică, balonarea și durerile de stomac

2. Sarea. Dacă vei consuma mai multă sare decât este cazul, atunci nu numai că te vei balona, dar te vei confrunta și cu alte probleme. Spre exemplu, apare inflamația și, de asemenea, poți avea probleme cu tensiunea. În plus, sarea în exces duce la retenția apei, ceea ce înseamnă că apare senzația de greutate, mainile și/sau picioarele se umflă și apar pungile sub ochi. Evitați consumul excesiv de sare. O puteți înclocui cu ierburi aromatice atunci când gătiți.

3. Unele legume. Organismul fiecăruia dintre noi este diferit. În cazul unora, anumite legume pot produce balonarea. Dacă știi că ai astfel de probleme, atunci stai departe de conopidă, fasole, linte, broccoli, varză, ardei gras, ceapă.

4. Lactatele. Persoanele care au intoleranță la lactoză ar trebui să evite lactatele. Asta pentru că în cazul lor lactoza nu poate fi digerată. Ajunge direct în colon și favorizează acumularea de gaze. Drept urmare, apare balonarea. Nu trebuie să intrați în panică dacă nu puteți consuma lactate. Există mai multe alimente vegetale bogate în calciu.

CITEȘTE ȘI: Cum te ajuta liliacul sa combati balonarea

5. Grăsimile. Alimentele prăjite, care conțin grăsimi, duc la balonare. Așa că stați departe de cartofii prăjiți, de gogoși și altele asemenea.

0