Cat de des trebuie sa te speli pe cap in functie de tipul parului

Avem senzatia uneori ca nu ne spalam parul cand trebuie sau cat trebuie. Unele persoane considera ca se spala pe cap mai des decat ar fi necesar. Altele cred ca isi spala podoaba capilara mai rar decat este nevoie. Pentru a sti de cate ori pe saptamana poti face lucrul acesta, este important sa iti cunosti tipul de par. Unele tipuri de par absorb mai mult ulei decat altele. Deci ar trebui sa fie spalate mai des. Un alt aspect important este acela ca daca obisnuiesti sa faci sport, atunci poate fi nevoie sa te speli pe cap in fiecare zi. Si, daca timpul nu iti permite sa ii acorzi podoabei tale capilare atentia cuvenita si ingrijirile necesare, atunci poti folosi oricand sampon uscat. Absoarbe excesul de sebun.

De cate ori te speli pe cap in functie de tipul parului?

Parul mediu. In cazul acesta, este recomandat sa te speli de 2-3 ori pe saptamana. Acest tip de par nu acumuleaza ulei. Deci nu va avea un aspect neplacut, neingrijit. Daca ai parul mediu (intre texturi), incearca sa nu te speli pe cap in fiecare zi.

Parul des. Femeile care au parul des sau cret nu au de ce sa isi faca griji. In astfel de cazuri poti folosi samponul o data pe saptamana. Aspectul neingrijit al podoabei capilare este ultima dintre problemele tale. Asta pentru ca uleiurile patrund greu printre firele tale de par.

Parul natural. Nu este indicat sa folosesti samponul constant. Iti va distruge parul. Va deveni uscat. In schimb, balsamul este tot ceea ce ii trebuie parului tau pentru a arata asa cum iti doresti.

Asadar, este important sa stii acre este tipul parului tau. Si, pe baza acestei informatii vei putea opta pentru cea mai buna metoda de ingrijire a podoabei tale capilare. Este bine sa stii de cate ori iti poti spala parul, astfel incat sa nu faci lucrul acesta mai des sau mai rar decat este nevoie.

Articole pe aceeasi tema:

Cum iti poti prepara un sampon acasa

Cum faci parul sa creasca mai repede

loading...
0


x
Da-mi un "like":Ai dat deja? Poti sa inchizi asta