Lucruri pe care nu le stiai despre parul de pe corp

Inca de la nastere, ne nastem cu par pe corp. In afara de limba, buze, talpi si palme, exista par pe toata suprafata corpului.

Femeile, mai mult ca barbatii, aleg sa isi indeparteze parul de pe corp prin diverse tehnici. Fie ca este vorba despre epilarea cu laserul, epilatorul, cu lama de ras ori cu ceara, fiecare dintre acestea asigura o piele fina si fara par.
Exista cateva lucruri neobisnuite despre par pe care multa lume nu le cunoaste.

In primul rand, parul de pe corp nu rezista la fel de mult ca parul de pe corp. Motivul este ca are o durata de viata de aproximativ sase luni.

Parul de pe corp are muschi. Acesta are celule musculare. De asemenea, parul de pe corp reuseste sa regleze temperatura. Poate retine caldura atunci cand ne este frig si sa o tina departe atunci cand ne este foarte cald.

In medie, in fiecare zi, cad aproximativ 150 de fire de par. La unele persoane, pot cadea doar 100 de fire pe zi.

Culoarea parului poate fi un indicator al tulburarilor genetice. Femeile blonde tind sa aiba mai mult estrogen decat femeile brunete. De asemenea, blondele tind sa aiba un procent mai mare de deficiente de invatare si degenerare musculara.

In gene se afla mici creaturi. Lucruri pe care nu le stiai despre parul de pe corp

In gene, exista mici creaturi care traiesc printre ele. Sunt acarieni numiti demodex, iar aproximativ jumatate din oameni le au. De obicei sunt inofensive. Insa, in cazuri extreme, pot provoca mancarime si inflamatii.

Parul pubian este, in principal, responsabil de mirosul ciudat din zona intima. Fiecare fir de par are propria glanda sebacee. Acestea sunt responsabile pentru producere transpiratiei si protejeaza impotriva germenilor. De asemena, creeaza mirosul corpului.

De asemenea, parul este responsabil si pentru trimiterea de hormoni care atrag sexul opus. Exista o multime de moduri in care corpul produce hormoni. Acesta este unul dintre ele in care parul de pe corp ne aduce mai aproape de o persoana.

0


x
Da-mi un "like":Ai dat deja? Poti sa inchizi asta