Ce se intampla daca mergi pe jos 15 minute in fiecare zi

Este un lucru stiut faptul ca miscarea aduce numeroase beneficii. Acestea pot fi observate atat la nivel fizic, cat si la nivelul creierului. Insa, nu toti oamenii fac sport. Lipsa timpului se numara printre principalele motive pentru care oamenii nu fac sport. Se pare ca, totusi, nu este necesar sa petrecem ore intregi la sala de fitness pentru a beneficia de efectele pozitive ale sportului. 15 minute de mers pe jos, zilnic, pot fi suficiente pentru a avea un corp sanatos. Mai jos vei gasi o lista cu cateva schimbari care au loc in corp daca mergi zilnic pe jos timp de 15 minute.

Motive pentru care este indicat sa mergi pe jos in fiecare zi timp de 15 minute

Persoanele care merg pe jos zilnic timp de 15 minute traiesc mai mult, spun studiile. In urma mai multor studii facute la Spitalul Universitar din Saint-Etienne, la Universitatea din Lyon, la spitalul Universitar din Dijon, la Centrul Regional de Prevenire a Cancerului si la Universitatea Jean Monnet din Franta s-a ajuns la concluzia ca numai 25 minute de mers pe jos zilnic ar putea avea un impact pozitiv asupra corpului si asupra mintii.

La studiu au participat persoane in varsta de 60 de ani sau mai mult. Acestea au facut miscare 15 minute zilnic si s-a observat ca in cazul lor riscul de a muri mai devreme a scazut cu pana la 22% in comparatie cu cei care nu faceau miscare deloc. Concluzia este ca 15 minute de mers pe jos in fiecare zi te ajuta sa traiesti mai mult.

Medicii recomanda sa facem miscare aproximativ 150 de minute in fiecare saptamana. Gradul de dificultate al exercitiior fizice poate varia in functie de fiecare persoana. Insa, important este sa se faca miscare.

Printre beneficiile mersului pe jos se mai numara si urmatoarele:

1. Te ajuta sa slabesti.
2. Creste nivelul vitaminei D din corp.
3. Te ajuta sa iti schimbi starea de spirit.
4. Imbunatateste functiile sistemului cardiovascular.
5. Te ajuta sa previi diabetul.
6. Te ajuta sa previi cancerul mamar, cancerul pulmonar, cancerul de colon.

Articole pe aceeasi tema:

Cum poti sa arzi 1.000 de calorii intr-o ora

5 gustari care te ajuta sa ai un abdomen plat

0