Remedii pentru păr uscat și deteriorat de făcut acasă

Părul tău este uscat și deteriorat? Ai încercat nenumărate produse cosmetice și niciunul nu dă randament? Remediul îl poți prepara chiar tu, acasă. Iată câteva trucuri pentru a reda strălucirea părului tău.

Remedii pentru părul uscat și deteriorat

1. Amestecă un avocado coapt cu un ou, apoi aplicati acest remediu pe părul umed. Avocado este bogat în vitamine, acizi grași esențiali și minerale care vă vor ajuta să vă restaurați strălucirea părului. Lăsați-l timp de cel puțin 20 de minute, apoi clătiți de mai multe ori. Repetați o dată pe săptămână pentru părul deteriorat.

2. Tratați părul uscat și fragil cu o cantitate mică de unt, pentru o a reda strălucirea părului. Masați-l pe părul uscat, apoi acoperă-ți părul cu o cască de baie aproximativ o jumătate de oră. Șamponați ca de obicei și clătiți tot untul.

3. Încălziți o jumătate de ceașcă de ulei de măsline (nu-l fierbeți) și apoi frecați la rădăcina părului. Acoperiți capul cu o pungă de plastic, apoi împachetați totul într-un prosop. Lasa acest remediu să-și facă efectul timp de 45 de minute, apoi șamponați și clătiți bine.

4. Puteți să vă gândiți la ceai ca un remediu pentru durerea de gât, dar puteți, de asemenea, să-l utilizați pentru a da părului o strălucire naturală. Utilizați un litru de ceai cald, neîndulcit (proaspăt preparat) ca o clătire finală după șamponul obișnuit. Ceaiul poate păstra culoarea părului, deci asigurați-vă că utilizați un ceai care funcționează cu culoarea părului. Blondele ar trebui să folosească ceai de musețel; ceaiul negru l-ar putea închide. Brunetele ar trebui să utilizeze ceaiul negru pentru a spori strălucirea și pentru a menține culoarea.

5. Combinați o linguriță de oțet de mere cu două linguri de ulei de măsline și trei albușuri de ou, apoi frecați amestecul în păr. Păstrați părul acoperit timp de aproximativ o jumătate de oră folosind folie de plastic sau o cască de duș, apoi șamponați și clătiți.

6. Se amestecă un ou cu o cantitate mică de șampon, apoi se aplică pe părul deteriorat timp de cinci minute și se clătește bine. Acest tratament ajută la îmbunătățirea proteinei din păr.

7. În loc să frecați părul după ce îl spălați, înfășurați-vă părul deteriorat într-un prosop de bumbac și lăsați bumbacul să absoarbă umezeala pentru câteva minute. Acest lucru ajută la protejarea vârfurilor despicate.

8. Dacă vă purtați, de obicei, părul într-o coadă de cal, eliberați-l câteva ore pe zi. De asemenea, încercați să nu țineți părul prea strâns. Niciodată nu dormi cu niciun fel de accesoriu în păr.

0