6 sfaturi pentru păr de la femeile africane

Femeile africane acordă o importanță deosebită părului deoarece au o textură mult mai dificilă decât a noastră. Cu toate acestea părul lor arată minunat. Iată 6 sfaturi care te vor ajuta și pe tine să arăți senzațional!

CITEȘTE ȘI: DE CE SĂ FOLOSEȘTI LĂMÂIE PENTRU PĂR

1. Poți reduce gradul de deteriorare a părului dacă limitezi utilizarea aparatelor de styling cu aer cald. Aerul cald usucă firul de păr și îl privează de hidratare. Astfel acesta se despică mult mai rapid și are un aspect neplăcut. În timp, firul se subțiază, devine mult mai fragil și se rupe.

2. Poți preveni uscarea utilizând un produs hidratant pe bază de apă. Acestea nu încarcă firul de păr, însă îi oferă toată îngrijirea necesară. În general, uleiurile pentru păr dau impresia de hidratare, însă nu pot penetra structura firului. Produsele formulate pe bază de apă sunt mult mai eficiente. Printre singurele uleiuri care au capacitatea de a penetra firul de păr se numără uleiul de cocos.

3. Fă schimbări în stilul de viață, pentru a preveni căderea părului. Odihnește-te suficient și formează-ți o alimentația echilibrată. Include în dieta ta zilnică multe proteine pentru ca putea susține podoaba capilară. Hidratarea vine în primul rând din interior, așa că bea foarte multă apă.

4. Folosește tratamente pentru păr care conțin proteine. Astfel vei preveni nu numai căderea, ci și deteriorarea. Orientează-te spre produse care conțin cât mai puțin ingrediente chimice ale căror nume nu le poți pronunța. Există numeroase tratamente organice care au capacitatea de întări cu adevărat firul de păr și de a-i oferi strălucire.

5. Spală-te și usucă-te într-un mod delicat! Felul în care îți manevrezi părul are un rol foarte important. De aceea este absolut necesar și ai mișcări ușoare atunci când te speli, să nu folosești unghiile pe scalp și să nu îți usuci părul cu prosopul.

6. Prepară-ți măști naturale acasă. Nimic nu este mai benefic pentru păr decât o mască din ingrediente organice, naturale, care nu conține chimicale și coloranți.

0